Search

Dalaföretagare till Kina

Dalaföretagare till Kina

Kinesiska delegationer har avlöst varandra i Dalarna för att lära mer om svensk miljöteknik och träffa företag. Sedan hösten 2016 har Dalarna Science Park tagit emot mer än 100 förfrågningar, 18 grupper har redan kommit och ytterligare 18 grupper av affärsresenärer är på gång till Dalarna.
Nu åker Dalarna till Kina!

I Kina m fl länder är intresset för svensk miljöteknik stort och utländska företag, organisationer och regioner vill besöka Dalarna för kontakter och kunskap.

Dessa affärsbesök, sk technical visits är en bra plattform för företag och organisationer att lära mer om hur man gör affärer med andra kulturer. Företag som vill hitta kunder i ett annat land måste skaffa sig kunskap om landet och kulturen och investera i relationer och kontinuitet.

Dalarna Science Park har tagit på sig en samordnande roll för dessa technical visits. Ett av företagen som knutit kontakter är keramikdesignföretaget Mikaela Willers AB. Hon kommer nu, 3-13 september, att åka till Zibo i Kina för att se om ett utbyte av kompetens kan genomföras. Dalarna Science Park finns också med på resan och ska träffa den administrativa ledningen för Zibo stad.

– Vi kommer att se på möjligheter till samverkan i olika frågor och områden. Staden Zibo har ett intresse för miljöteknik och vi vill nu inleda diskussioner för att se vad det kan leda fram till, menar Sture Ericsson, vd för Dalarna Science Park.

Även andra företag inom kreativa näringar från övriga Sverige kommer att ingå i samma resegrupp.

Mer information: Sture Ericsson, vd Dalarna Science Park, 070-826 28 77, keramikdesigner Mikaela Willers, 073-936 72 62 samt projektkoordinator för technical visits Xina Lang, 072-039 01 72, 

Xina Liu Lang

Projektkoordinator Kina

072-039 01 72

Kinesiska affärsresenärer intresserade av miljöteknik

Affärsresor eller sk technical visits, är en växande marknad för Dalarna och affärsresenärerna knackar på dörren och vill lära mer om miljöteknik, återvinning, solenergi och besöksnäringen mm.

Läs mer

Kinesisk gruvnäring från Hunan lärde mer av Dalarna

Svensk utveckling av gruvdrift, automatiseringssystem för behandling av gruv-, vatten och markbehandling stod i fokus när Dalarna Science Park gästades av en officiell delegation från Henan-provinsen i Kina.

Läs mer