Search

Invigning av Green Visits

Invigning av Green Visits

Nu har Green Visits lanserats i Norge, en satsning för att organisera besökshanteringen i Osloregionen och en del i arbetet i Interregprojektet ecoINSIDE. Sara Skärhem presenterade Dalarna Science Parks arbete med Technical Visits. Representanter från Norge, Sverige och Danmark var på plats och diskuterade hur ett nordiskt samarbete kring besökshantering kan se ut.

Samarbete över landsgränserna

Det kommer många delegationer till Norge för att se på gröna lösningar men det finns ingen sammanställning över de anläggningar som finns. Detta vill Green Visits ändra på och ska samordna studiebesök av norsk miljöteknik. Dalarna Science Park och State of Green i Danmark har varit goda inspirationskällor i utvecklingen av Green Visits.

Genom ecoINSIDE har Kunskapsbyen Lillestrøm samarbetat med ett antal partners i arbetet med att skapa liknande struktur kring besökshanteringen. Målet är att skapa ett professionellt mottagande för internationella delegationer som är ute efter innovativa norska lösningar eller söker nya samarbetspartners.

Från vänster Xina Liu Lang, Sara Skärhem, Gry Brostrøm från State of Green, Danmark, Mali Hole Skogen från OREEC, Norge och Alexandra Almasi, projektledare för Green Visits.

Läs mer om Green Visits

Läs mer om ecoINSIDE

 

Sara Skärhem

Ansvarig Innovation

070-680 46 44

Xina Liu Lang

Projektkoordinator Kina

072-039 01 72

ecoINSIDE

ecoINSIDE ska göra inre Skandinavien ledande inom miljödriven utveckling innan år 2020. Projektet syftar till att öka samverkan och kunskapsöverföring mellan starka forskningsmiljöer, företag och offentliga aktörer inom; solenergi och ...

Läs mer

Kinesiska affärsresenärer intresserade av miljöteknik

Affärsresor eller sk technical visits, är en växande marknad för Dalarna och affärsresenärerna knackar på dörren och vill lära mer om miljöteknik, återvinning, solenergi och besöksnäringen mm.

Läs mer