Search

Swedbank rivstart – tävla med din affärsidé

Swedbank rivstart – tävla med din affärsidé

Swedbank rivstart är en tävling för dig som har en affärsidé som kan göra världen lite bättre. Du kan ha en affärsidé och vill starta upp eller kan du vidareutveckla en affärsidé i ett befintligt företag.

Du beskriver din idé i följande ansökningsformulär, ju bättre du beskriver din idé, desto större är chansen att ditt bidrag blir ett av de tio som vinner en rivstart på 250 000 kronor.

Bidragen bedöms bland annat utifrån kommersiell potential och om affärsidén bidrar till ett bättre samhälle.

Tävlingsperiod

Tävlingen pågår 1 juni till 31 augusti 2017 och du lämnar ditt bidrag på swedbank.se/rivstart.

Alla ansökningar gås igenom av sakkunniga och experter från Swedbank, Stockholms Universitet, Chalmers och Nyföretagarcentrum med kompetens inom innovation, nyföretagande, miljö och hållbarhet, entreprenörskap, start-up och tech. Finalisterna kontaktas via email.

Den 15 september får finalisterna chansen att ”live-pitcha” sina idéer inför en namnkunnig jury som därefter utser vinnarna. De vinnande entreprenörerna får varsitt startbidrag på 250 000 kronor och ett skräddarsytt upplägg för att utveckla och genomföra sin idé.

Jury

Juryarbetet leds av VD och koncernchef Birgitte Bonnesen. Deltagarna i juryn har gedigen erfarenhet av och insikt om entreprenörskapets villkor och speglar olika delar av samhället. Följande personer ingår i juryn: Birgitte Bonnesen, Jan Eliasson, Johan Rockström, Mats Lundqvist, Caroline Walerud, Ash Pournouri, Richard Båge, Aurore Belfrage och Sara Wimmercranz. Läs mer om juryn.

Läs mer om Swedbank rivstart

 

Affärsutveckling

Vi erbjuder effektiva affärsutvecklingsprocesser till entreprenörer med nya affärsidéer och företag med tillväxtpotential.

Läs mer

Miljödriven affärsutveckling

Dalarna Science Park verkar aktivt för en hållbar tillväxt. Det gör vi genom att främja miljöteknikföretag i Dalarna och Gävleborg. Företagare som förstår hur deras affärsidé hänger ihop med hållbarhetsfrågor ...

Läs mer