Hack For Earth

Hack For Earth

2021-10-22 kl. 00:00 - 00:00

Forskargatan 3, Dalarna Science Park

22

Okt

Nu arrangeras världens största hackathon – Hack For Earth.
En Innovationstävling med målet att hitta verkliga lösningar på de 17 globala målen i Agenda 2030. Eventet arrangeras av Hack for Earth Foundation som samlar människor och hackathon-team från hela världen.

Hack for Earth är ett globalt och digitalt hackathon – Ett världsmästerskap i problemlösning. Genom medborgardriven innovation kommer hela jordens befolkning att engageras i alla steg – från drömmar, utformande av utmaningar till deltagande i hackathon och slutligen skapare av verkliga lösningar för de globala målen.

Vi söker dig till vårat hackathon-team!

Dalarna Science Park älskar utmaningar och krokarna nu arm med Sandbacka Science Park/Findit som koordinerar och samlar ihop ett hackathon-team från Gävleborg med omnejd.  Är du kreativ, problemlösare, engagerad, intresserad, uthållig och villig att hitta lösningar på de 17 globala målen?  – mejla din anmälan, med lite kort info om dig själv senast 10/10 till;

Linnea Gibbs, Findit
linnea.gibbs@sandviken.se

Note! Själva Hackathonet drar igång 22/10 via en digital plattform och avslutas 7/11. För er som befinner er i Dalarna är ni varmt välkomna att hålla till i Dalarna Science Parks lokaler i Borlänge – För mer information kring det kontakta:

Anna Torsgården
anna.torsgarden@dalarnasciencepark.se
070-577 99 57

 

Dream for Earth

Under kampanjen Dream for Earth, tidigare i år samlades över tusen drömmar in – drömmar, som nu blir grunden till utmaningarna i hackathonet. Hack for Earth är baserat på människors engagemang från början till slut. Ökad användning av förnybar energi, minskad ojämlikhet, noll klimatavtryck och ingen fattigdom är några av de drömmar som kommit in under kampanjperioden.

I oktober kommer hackathon-teamen att tilldelas utmaningar i 7 kategorier: vatten, partnerskap, miljö, hälsa, mänskliga rättigheter, hållbara samhällen och utbildning.

 

Build for Earth, 2022

När konfettin har landat startar det tredje och sista steget: Build for Earth. De 7 vinnarna från hackathonet får möjlighet att göra verklighet av sina lösningar i Hack for Earth Foundations acceleratorprogram, som arrangeras i samarbete med Earth Partner Community under år 2022.

 

 

 

Anna Torsgården

Projektledare och hållbarhetsstrateg

070-577 99 57