Hur påverkar Artificiell intelligens oss i framtiden?

Hur påverkar Artificiell intelligens oss i framtiden?

2018-09-28 kl. 12:30 - 13:30

Stora Ljusgården, Dalarna Science Park, Forskargatan 3, Borlänge

28

Sep

Artificiell intelligens spås förändra alla delar av samhället under de kommande årtiondena. Vad kommer att hända och vad kommer det att innebära? Hur fungerar egentligen AI? Hur kan man lära en dator tänka? Att förstå vad en bild föreställer? Varför är AI-forskare besatta av att lära datorer att spela gamla tv-spel?

Måns Thulin, docent i statistik kommer att ge dig svar på dessa frågor under en lunchföreläsning. Längs vägen stöter vi på självkörande bilar, lättlurade datorer, varmkorvar, en robot som vill bli riksdagsledamot och det antika Grekland. Vi får se de oändliga möjligheter som AI erbjuder: från bättre hälsa och paradis där ingen behöver arbeta till massövervakning, mördarrobotar och nya terrorhot.

Måns Thulin undervisar vid Uppsala universitet och University of Edinburgh och jobbar som konsult inom artificiell intelligens och dataanalys åt företag i hela Europa.

Detta arrangemang genomförs under Forskarfredag. Forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb! Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night som är initierades av Europeiska kommissionen, i Sverige kallat ForskarFredag. I Dalarna är det 2047 Science Center som huvudaktör inom Forskarfredag. Här kan du läsa om kvällsprogrammet hos 2047 Science Center.

Elin Holst Granlund

Projektledare

070-990 04 85