Hur tar Dalarna plats i Sveriges vätgassatsning?

Hur tar Dalarna plats i Sveriges vätgassatsning?

2021-04-28 kl. 09:00 - 10:00

Online

28

Apr

RISE och Dalarna Science Park bjuder in till en programserie för att dela kunskap mellan forskare och företag för att stärka svensk konkurrenskraft och för att möta framtiden. Vid varje tillfälle bjuds olika forskare från RISE in och delar med sig av aktuell forskning för att möta en aktuell företagsutmaning.

Denna gång träffar vi Per Bondemark, vd för Maserfrakt som vill lyfta flera utmaningar som de står inför samt arbetet som redan pågår och där vätgas är en viktig pusselbit. Anna Cornander som leder SVI Vätgas och Anders Lundblad, forskare Energiomvandling RISE, kommer att dela sina spaningar. Henrik Nilsson hållbarhetsstrateg från Region Dalarna kommer att berätta om vätgasrådet Mid Sweden Hydrogen Valley. Region Gävleborg har tillsammans med Region Dalarna, länsstyrelserna i Gävleborg och Dalarna, Gävle Hamn, Mellansvenska Handelskammaren, ett antal stålindustriaktörer i regionen, AB Volvo med flera, tagit initiativet till detta vätgasråd. Mellansverige satsar gemensamt för att stärka konkurrenskraften för regionens företag genom att skapa förutsättningar för en klimatsmart utveckling med minskade industriutsläpp och grönare transporter.

När vi kopplar ihop olika människor med olika bakgrund kan vi skapa något nytt tillsammans. Med denna programserie vill vi knyta ihop forskare och entreprenörer.

Länk till den digitala sändningen hittar du här! 

Medverkande:

Per Bondemark, vd Maserfrakt

Henrik Nilsson, hållbarhetsstrateg Region Dalarna

Anna Cornander, ledare för SVI Vätgas och Anders Lundblad, forskare Energiomvandling RISE. Vätgas för tunga transporter – arbete inom RISE och en kort utblick i världen.

 

Samtalsledare:

Sara Skärhem, RISE

Angelica Ekholm, Dalarna Science Park

 

Sista anmälningsdag 27 april, länk för att följa webbinariet hittar du ovan.

Webbinariet är kostnadsfritt.


Kommande teman

20 maj – Hur kan vi styra om fler transporter till järnväg?

4 juni – Hur kan vi säkerställa lokal energiförsörjning vid kris? – Resiliens

23 september -RISE på plats, möt fler forskare och nätverka

 

RISE är ett oberoende, statligt forskningsinstitut som erbjuder unik expertis och ett 100-tal test- och demonstrationsmiljöer för framtidssäkra teknologier, produkter och tjänster.

Dalarna Science Park – Vi är Dalarnas innovationsarena. Tillsammans med företag, högskola och omgivande samhälle skapar vi förutsättningar för att lyckas globalt men stanna lokalt.

Seminarieserien arrangeras av RISE, Dalarna Science Park och Smart City Sweden. 

Detta webbinarium är finansierat med medel från Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Dalarna