Search

Innovationsupphandling  – alla pratar om det, men hur går det till?

Innovationsupphandling – alla pratar om det, men hur går det till?

2018-09-27 kl. 09:30 - 15:00

Dalarna Science Park, Forskargatan 3, Borlänge

27

Sep

Vad är innovation? Hur går en innovationsupphandling till? Dalarna Science Park och Upphandlingsdialog Dalarna välkomnar dig till en spännande dag. Lyssna bland annat till Upphandlingsmyndigheten, Bollnäs kommun och innovativa företagare som berättar om sina erfarenheter från innovationsupphandlingar.  Inledningstalar gör Ylva Thörn, Landshövding i Dalarnas län.

Tillsammans har vi en dag kring ämnet innovationsupphandlingar framför oss. Dalarnas Landshövding Ylva Thörn inleder och Upphandlingsmyndigheten reder ut de olika begreppen inom området. Vi från Upphandlingsdialog Dalarna och Dalarna Science Park beskriver hur vi ser på och arbetar med frågan.

Joel Smedberg från AB Två Punkt Ett berättar om resan med att ha en innovativ produkt och att lyckas sälja den till offentlig sektor. PO Moberg, Bollnäs kommun, beskriver inköpsprocessen hur de valde att köpa in en innovativ tjänst istället för en traditionell produkt. Karin Sundby från Ideiando AB, berättar hur den innovativa idéen Miljötratten kan bidra med biogas för miljövänliga bussturer.

Politiken anser att innovationsupphandlingar är viktigt, men har man lyckats? Vi får höra både politiken och tjänstemän beskriva hur de faktiskt arbetar med  frågan.

Detta är ett samarrangemang mellan Upphandlingsdialog Dalarna och Dalarna Science Park.

Kostnad: 600 kr exkl. moms, lunch och fika ingår. Anmälan är bindande men kan överlåtas.
Anmälan: Senast 20 september, anmäl dig här.
Frågor: Processledare Upphandlingsdialog Dalarna, Kerstin Angberg-Morgården, telefon 010-225 02 76.

Erika Hinz

Ekonomichef och projektstrateg

070-557 77 67