Insektsbranschens möjligheter

Insektsbranschens möjligheter

2021-12-02 kl. 09:00 - 13:00

Online, via Zoom

02

Dec

Var med och utveckla insektsbranschens framtid – lyssna och delta i diskussioner.

I takt med en ökad världspopulation ökar också efterfrågan på protein. Insektsprotein kan vara en av framtidslösningarna, en produkt med låg klimatpåverkan och hög näringsprofil.

Insektsbranschen är en ny bransch och det saknas uppbyggda strukturer. Hur kan en framtida mobilisering av aktörer se ut? Under en halvdagskonferens kommer du få lyssna på vilka möjligheter och utmaningar som finns.

Ta del av spännande föreläsningar från aktörer som är involverade i branschen.

MEDVERKANDE

Marcela Navarro, PROJECT X Global

Möjligheterna med insektsbranschen – Marcela Navarro CEO och medgrundare av det brittiska företaget PROJECT X Global. Marcela har 20 års erfarenhet av värdekedjor, hållbarhet och förändringsprocesser där man förändrar traditionella system som bidrar till en bättre miljö.

Stine Hjartland, vd Happy Alien

Kartläggning av de juridiska förutsättningarna för insektproduktion i Sverige och Norge samt handel av insektsprodukter och foder mellan Sverige och Norge. Stine Hjartland är VD och ägare av Happy Alien, et företag som erbjuder rådgivning och praktiskt stöd i gränsöverskridande samarbeten och företagande.

Nils Österström, vd Tebrito AB och Alexander Solstad Ringheim, Inverta Pro AS

Insektsföretagare från Sverige och Norge berättar om möjligheterna och utmaningarna att verka i branschen idag. Alexander och Nils har båda varit verksamma inom insektsproduktion under flera år. De verkar på olika sidor av gränsen men samarbetar inom flera områden. Hör dem berätta varför de har valt att arbeta med insektsproduktion och vilka utmaningar de mött och vilka lösningar som måste komma på plats för att insektsbranschen ska kunna ta fart.

Gisle Bakken, Prosjektleder fra Norsk Kylling AS

Gisle vil fortelle om deres forsøk sammen med Inverta Pro AS.

Leif Kjetil Skjæveland Bærekraftansvarlig og samfunnskontakt, Skretting Norge

Leif Kjetil vil snakke om bærekraft og hvordan Skretting Norge tilpasser seg fremtiden.

Dagens moderatorer är Anna Zíngmark och Karoline Bottheim från Länka Consulting

Inbjudan i pdf

Sista anmälningsdag är 21 november!

Anmälan sker via Høgskolen Innlandet webbplats. Det är viktigt att du fyller i korrekt adress då vi kommer att skicka en överraskning till dig med post inför konferensen.

LÄNK TILL ANMÄLAN

Konferensen genomförs inom ramen för Interregprojektet KLIPP – Klimatsmart Protein-Produktion, ska bidra till att skapa förutsättningar i Inre Skandinavien för en gränsöverskridande storskalig produktion av insekter för mat och foder för den europeiska marknaden.

Arrangörer: Dalarna Science Park och Høgskolen Innlandet.

 

Pernilla Löfling

Projektledare

073-095 75 75

Susanne Åkerlund

Projektledare och projektekonom

070-532 80 41

Kartläggning av legala förutsättningar för insektsbranschen

Fler ätbara insekter än tidigare har lanseras på marknaden, både i Sverige och Norge vilket tyder på en optimism bland norska och svenska insektsproducenter. Detta trots att det hittills endast ...

Läs mer

Finns det foder till insekterna vi vill föda upp?

En kartläggning av restprodukter för storskalig insektsproduktion har påbörjats. Det krävs stora mängder för att försörja en storskalig produktion av insekter. Under år 2020 har vi tillsammans med experter på ...

Läs mer