Wood Talk: Additiv tillverkning med skoglig råvara hos The Wood Region

Wood Talk: Additiv tillverkning med skoglig råvara hos The Wood Region

2021-02-24 kl. 15:00 - 15:30

Online

24

Feb

Tänk att kunna skriva ut vilken form som helst på en 3D-skrivare och att göra det med material från skogen. Låter det som science fiction? Det är det inte. Det pågår för fullt hos The Wood Region.

Vid test- och utvecklingscentret The Wood Region i Sysslebäck finns utrustning och kunskap för att tillverka saker i 3D-skrivare med biokomposit som material. Den största roboten kan skriva ut dimensioner på upp till sex meter, i ett enda stycke.

Råvarorna som används för att tillverka biokomposit kommer från överblivet sågspån från lokala sågverk vilket gör materialet till ett klimatsmart alternativ till exempelvis fossilbaserad plast.

Fv. Alexsander Nordvall, Terese Jansson och Pelle Stafshede.

Dagens gäster

  • Alexsander Nordvall, industridesigner på The Wood Region.
  • Theres Jansson, projektledare på IUC Dalarna och Dalarna Science Park som delfinansirerar the Wood Region.
  • Entreprenören Pelle Stafshede som driver Melker of Sweden som 3D-printar kajaker och andra friluftsprodukter av biokomposit.

Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt.

Länk till Zoom

Om Wood Talk

Wood Talk är en seminarieserie som näringslivsklustret Paper Province arrangerar och är en serie digitala halvtimmesträffar. Du får lära känna spännande människor, inspireras och kunskap om vad som händer inom den skoliga bioekonomin.

Kommande och tidigare Wood Talk.

Projektet skoglig bioekonomiinnovation i Dalarna och Värmland, Bioinno, handlar om att Värmland och Dalarna ska samarbeta för att hjälpa skogsbaserade innovationer ut på marknaden. Projektägare är Paper Province och deltagande parter är Dalarna Science Park, IUC Dalarna och The Wood Region genom Torsby kommun. Läs mer om projektet.

Theres Jansson

Projektledare Bioinno

076- 1632753