Beviljas finansiering av Vinnova

Beviljas finansiering av Vinnova

Healthy Homes beviljas finansiering av Sveriges innovationsmyndighet, Vinnova för utveckling av sitt system för behovsstyrd ventilation i bostäder. Detta möjliggör att vi kan fortsätta utveckla företaget, initiera viktiga samarbeten och skapa nya försäljningskanaler. Våra pilotinstallationer visar mycket bra resultat, säger Jonn Are Myren som driver företaget Healthy Homes.

Spar energi och hälsosammare att bo i

Systemet styrs av en app där du lätt kan följa och justera inomhusklimatet i ditt hem i realtid. Husägaren kan påverka ventilationen och lära sig mer om luftkvalitén i sin bostad på ett enkelt sätt. När du inte är hemma går systemet ner i viloläge vilket gör att man både gör besparingar för plånboken och miljön.

Dalarnas villa

Tillsammans med Luvian, ett annat innovativt ventilationsföretag i Dalarna, håller företaget just nu på att skapa en websida där mätdata visas i realtid från ”Dalarnas villa”, en forskningsvilla som förs upp av Dalarnas försäkringsbolag. Syftet är att sprida kunskap om inomhusklimat och energiförbrukning i bostäder.

Forkare och företagare

Jonn Are Myren, forskare inom energieffektivisering och inomhushusklimat i bostäder, är grundare och driver företaget Healthy Homes. Sedan våren 2018 deltar de i inkubatorprocessen. Fokus under coachningen har främst varit att identifiera och rikta marknadsföring mot olika kundgrupper.
– För oss har inkubatorn varit helt avgörande. Vi har fått hjälp med precis de sakerna vi har haft störst behov för, säger Jonn Are Myren.

Regional Skapa-prisvinnare

Under våren 2018 blev Healthy Homes Dalarnas regionala vinnare av Stiftelsen Skapas utvecklingspris 2018 för sitt. Motiveringen var: ”Ett långt forskningsbasert arbete har lett till en ny revolutionerande energisparande produkt inom bostäder. Med ett tydligt fokus, entreprenörsanda och stor potential startar nu företaget sin tillväxtresa”. Läs hela artikeln från regionfinalen.

Läs mer om Health Homes: www.healthyhomes.se

Har du en affärsidé som kan leda till ett nytt företag? Gör som Jonn Are Myren, sök till Utmana din affärsidé. Med oss når du längre- snabbare!

Christina Sjöberg

Chef Kontakt & Kommunikation

070-352 31 98

Nya affärsidéer och bolag växer tillsammans med inkubatorn

Sveriges inkubatorer spelar en avgörande roll för tillväxten av nya kunskapsintensiva företag med hög tillväxtpotential genom affärsutveckling och stöd som accelererar företagets utveckling.

Läs mer

Utmana din affärsidé

Går du och bär på en idé som kan leda till ett nytt företag? Det finns alldeles för många goda idéer som bör få en chans. Vi hjälper dig att ...

Läs mer

Vad kan Inkubatorn göra för ditt företag?

Nyfiken på vad Inkubatorn kan göra för ditt företags utveckling? Vilka företag har eller har varit med i inkubatorn?

Läs mer