Borlänge Science Festival är tillbaka

Borlänge Science Festival är tillbaka

Den 24-25 september arrangeras Borlänge Science Festival igen, både digitalt och på fysiska platser i Borlänge. Festivalen ska inspirera till att upptäcka och utveckla intresset för teknik och vetenskap. 

2020 års Borlänge Science Festival ställdes in och istället presenterades konceptet Borlänge Science Pop-up som ett komplement till festivalen. Pop-up konceptet har under året som gått erbjudit fristående aktiviteter på tema teknik och vetenskap.

Nu är festivalen tillbaka med flertalet aktiviteter under två dagar. Utifrån förutsättningarna har årets festival skapats på ett säkert sätt med bland annat digitala aktiviteter. Det gör också att festivalen blir mer tillgänglig än någonsin.

– Vi är mycket glada att festivalen är tillbaka igen och som tidigare år är alla aktiviteterna kostnadsfria för besökare, så även entré till oss på 2047 Science Center under fredag kväll och hela lördagen. Platser förbokas via vår webbplats, säger Alexandra Carlsson, verksamhetschef på 2047 Science Center.

Några av programpunkterna känns igen sedan tidigare år och några är nyheter. Ett nytt inslag i festivalen, som tidigare provats som en pop-up aktivitet, är gps-quiz. Den här gången kan du dessutom vinna riktigt spännande priser när du går tipspromenaderna med din smarta mobiltelefon. Alla instruktioner för hur du gör finns att se på festivalens hemsida.

– Vi vill sätta Dalarna på kartan som en plats för innovation och med vårt quiz så får du både kunskap och chansen att vinna ett häftigt pris. SSAB, Dalarnas Museum och Borlänge Energi är också värdar för var sitt quiz med priser så som privata visningar, säger Angelica Ekholm, VD på Dalarna Science Park.

Ett annat inslag under årets festival är ScienceFest med Tobbe Trollkarl, ett program som kommer att livestreamas. Det blir en lekfull och lärorik vetenskapsfest där tittarna kan räkna med kunskap, experiment och trolleri.

– Vi hoppas att många tittar på sändningen tillsammans och deltar hemifrån. Via festivalens sociala kanaler kan du se vad du behöver ha hemma för att utföra experimenten samtidigt som Tobbe med gäst ger instruktioner från studion, avslutar Sofi Olsson, projektledare Borlänge Science Festival.

Borlänge Science Festival är ett initiativ från Borlänge kommun och ett samarbete med Högskolan Dalarna, 2047 Science Center, Dalarna Science Park, SSAB, Borlänge Energi, Tretton37 och Sogeti.

www.borlangesciencefestival.se

Under festivalen arrangerar vi Dalarna Talks, Forskarlunch: Hur kommer framtidens städer att se ut? och möjligheten att gå ett Science Quiz Magisk innovation.

Angelica Ekholm

VD

070-209 82 17

Elisabeth Fränne Wallin

Kommunikation

070-666 93 54

Dalarna Talks 24 september

Som innovationsarena vill Dalarna Science Park vara nytänkande och omvärldsspanande; lyssna, diskutera och lära tillsammans med intressanta människor. Under Dalarna Talks bjuder vi på nya tankar och idéer och framtidsspanar...

Läs mer

Forskarlunch: Hur kommer framtidens städer att se ut?

Hur bygger vi den hållbara framtidsstaden? Hur ska vi leva och bo i framtiden? Välkommen till ett forskarlunch om hur forskning, företag och affärer genom export av tjänster och produkter...

Läs mer