Search

Framtidens företagande – frukostmöte under Borlänge  kommuns företagardagar

Framtidens företagande – frukostmöte under Borlänge kommuns företagardagar

”Företagen skriker efter arbetskraft! Och de flesta jobben kommer i framtiden att ligga i små och medelstora företag. Här har vi en uppgift att fylla!”

Näringslivschef Angelica Ekholm, Borlänge kommun tillsammans med vd Sture Ericsson inledde Borlänges företagsdagarna.

Temat på frukostmötet var ”framtidens företagande” där även det som serveras har fokus på framtiden.

Först ut var Borlängeprofilen Sofia Olsson Olsen som numer är VD och chefredaktör för Sveriges största nyhetstidning Aftonbladet kommer att blev intervjuad med under rubriken med hela världen som arbetsyta.

Under morgonen bjöds det  på flera framtidsspaningar kring framtidens arbetsgivare och anställda, framtidens företagsidéer och ungas tankar om företagande och hur rustar vi barn och unga för framtidens entreprenörskap. Bland annat var Fredrik Hoel från Acando tillsammans med årets framtidschef Tarek Malak som driver två Sibyllarestauranger i Borlänge.

Framtidens företagsidéer – Nils Österström, Tebrito som arbetar med och tar fram proteinprodukter i form av mjölmask gratulerades till att blivit utvald till en av tolv ÅForskstipendiater i Sverige.

”Se inte hinder utan möjligheter”, menade William Reimer från Sammy.Uf när han och Yasemin Bahar Akcan från Fellowship UF representerade ungas tankar om företagande. Yasemin menade att både integration och jämställdhet är en självklarhet för framtidens företagande!

Ett besök av roboten Nao och också en spännande paneldiskussion avslutade framtidsfrukosten.

Inkubatorn

Vill du utveckla din affärsidé till ett framgångsrikt företag? Den som har en ny affärsidé och ambitionen att låta den utvecklas och växa, upptäcker snart att det finns mycket att ...

Läs mer

Framtidens företagande

Dalarna Science Park i samarbete med Borlänge näringsliv bjuder in till företagarfrukost på temat framtidens företagare. Sofia Olsson Olsen, VD och chefredaktör för Aftonbladet kommer att bli intervjuad. ...

Läs mer