I Dalarna är ingenting omöjligt

I Dalarna är ingenting omöjligt

Julstämningen börjar infinna sig och nyår väntar runt hörnet. Det är mörkt och kallt i vårt län och många av oss ser fram mot den ledighet som helgerna ger möjlighet till. Hösten är ofta slitsam och när det i år finns särskilt goda förutsättningar till lång sammanhängande ledighet hoppas jag att vi alla tar chansen att ladda batterierna.

2019 står för dörren och vad som kommer att hända vet vi inte så mycket om. Vad vi däremot vet är vad som hände 2018 både i form av framgångar och motgångar. För Dalarna Science Park har det varit ett intensivt och händelserikt år som kröntes med husets namnbyte i slutet av november. Ett initiativ som jag tror kommer att påverka både oss som organisation men även hela vår region. Kanske kommer vi i framtiden att minnas år 2018 som året då Dalarna Science Park startade på riktigt.

Men vi har även upplevt andra positiva händelser under året: Vår verksamhet inom området affärsutveckling har fortsatt utveckla sina processer och erbjudanden för att bättre kunna möta entreprenörer och företags olika behov. Vi har kommit igång på riktigt med en verksamhet fokuserad på innovation. Samarbetet med Högskolan Dalarna har nått nya höjder. Vi har skaffat oss internationella partners som exempelvis Shanghai Software Park och The Shed i Manchester. Tillväxtverket gav oss förtroende att leda en satsning mot Kina för livsmedelsföretag. Och vårt internationella samarbetsprojekt med partners från alla länder runt Östersjön har fått upp farten.

Listan kan göras lång och detta är bara ett axplock men ger en indikation dels på det arbete som görs och dels vart vi är på väg. Nu går vi snart på julledighet och när det nya året inträder så hoppas jag att vi kan fortsätta utveckla Dalarna Science Park till en innovationsarena som kan göra skillnad i vår region. Min förhoppning är att vi med gemensamma krafter kan skapa ett Dalarna som sjuder av entreprenörskap, innovation, företagsamhet, öppenhet och tolerans. En tuff uppgift kan tyckas men i Dalarna säger vi ju att ”ingenting är omöjligt”!

Med tillönskan om en riktigt GOD JUL och GOTT NYTT ÅR!

Sture Ericsson, vd för Dalarna Science Park