Inspiration till nytänkande inom offentlig upphandling

Inspiration till nytänkande inom offentlig upphandling

Innovationer och offentlig upphandling var i fokus när Upphandlingsdialog Dalarna och Länsstyrelsen Dalarna höll ett seminarium i samverkan med Dalarna Science Park. Att upphandla innovationer till offentlig sektor är fullt möjligt och kan främja utveckling och nytänkande.

Två företagare presenterade sina innovationer och hållbara affärsidéer. Innovationsupphandlingar som inriktas mot önskad effekt istället för exakt lösningar. T. ex. har sålt sin nya ljustjänst till Bollnäs Kommun som ett alternativ till traditionella lysrör som Joel Smedberg från AB Två Punkt Ett berättade om.

Karin Sundby från Ideiando AB berättade om företagets hållbarhetsengagemang och den egna idén om insamling av använd matolja för återvinning. I princip alla kommuner har problem med matfett som täpper igen avloppssystem. En innovativ idé som löser problemet och som skapar värde främst för miljön men som inte erbjuds av Sveriges kommuner idag.

Vi du som företagare lära dig mer om upphandling inom offentlig sektor erbjuder Upphandlingsdialog Dalarna ett antal Affärsträffar på olika platser i Dalarna under våren 2019.