SKAPA 2021 söker Sveriges bästa innovatörer

SKAPA 2021 söker Sveriges bästa innovatörer

Förlängd ansökningstid till 18 juni.

Idéer som kan utvecklas till innovationer är ofta nyckeln till framgångsrika företag. Har du hittat en helt ny lösning, utvecklat en produkt eller tjänst som kan leda till kommersiella möjligheter? Över en halv miljon kronor ska dela ut till Sveriges mest innovativa idéer. Nu är det dags att ansöka till SKAPA-priset 2021. Du tävlar om SKAPA-priset på 550 000 kr och SKAPA-priset talang för unga innovatörer på 250 000 kr.

Varje år delar Stiftelsen SKAPA ut SKAPA-priset och SKAPA-priset talang för unga innovatörer, med syfte att ge stöd till uppfinnare och innovatörer att utveckla sina idéer. Förra året var det Vivolab AB, ett av företagen i inkubatorn på Dalarna Science Parks inkubator som stod som vinnare i Dalarnas län. Året innan var det Optopro och Kwikk som tog hem det regionala SKAPA-priset samt SKAPA-talang för Dalarna. Även dessa två företag deltar i Dalarnas Science Parks inkubator.

Pristagare på regional och nationell nivå

En regional prisceremoni kommer att genomföras där Dalarna Science Park är länsjuryansvariga. Priserna delas ut av landshövdingen i Dalarnas län. Den regionala juryn ska utse en länsvinnare för SKAPA-priset och en för SKAPA-talang för unga innovatörer.

SKAPA-talang är en tävling för dig som är högst 30 år, född mellan 1991 och 2001.  Länsvinnarna går sedan vidare för att delta i tävlingen på den nationella nivån där årets nationella pristagare utses under SKAPA Innovationsgala i slutet av 2021.

Ansökan

Du kan söka själv eller nominera något annan. Förlängd ansökningstid till 18 juni.

Ansök här

Länsvinnare 2020

Vivolab AB blev utsedd till länsvinnare i Dalarna men sin första produkt, Breease är är en andningsnapp med en utbytbar filterkapsel för barn. Den minskar inandningen av luftföroreningar som avgaser, virus, mögel exempelvis.

 

Om Stiftelsen SKAPA

SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Kontakt
Juryordförande i Dalarna Angelica Ekholm, angelica.ekholm@dalarnasciencepark.se

Årets SKAPA-innovatörer i Dalarna har fokus på framtidens hälsa

Sveriges största innovationspris, SKAPA-priset 2020, delades ut under onsdagen vid en ceremoni av landshövdingen Ylva Thörn. Årets vinnare är bolaget Vivolab AB som får 10.000 kronor av Almi och Dalarna ...

Läs mer

Boka ett möte

Vill du komma vidare i utvecklingen av din idé, ditt företag eller företagsutveckling? Du är välkommen att boka ett möte oavsett hur långt du kommit med din idé. Ett möte ...

Läs mer