Stort intresse när den första versionen av Booksquare lanseras

Stort intresse när den första versionen av Booksquare lanseras

Redan innan den första versionen hade släppts så hade tusentals studenter anmält intresse för Booksquares tjänst för streaming av kurslitteratur för studenter vid högskolor och universitet.

Booksquare från Borlänge är ett av företagen i företagsinkubatorn hos Dalarna Science Park. I ett och ett halvt år har man arbetat hårt för att förverkliga idén om en tjänst för att underlätta för studenter.

Streamingtjänsten hos Booksquare innebär att man till en fast månadskostnad kan man prenumerera på kurslitteratur som streamas till läsplatta, dator eller telefon.

– Lanseringen gick över förväntan, berättar Simon Hedlund, vd för Booksquare. Det vi har lanserat är en öppen beta-version där intresserade studenter och förlag har möjlighet att testa tjänsten i ett tidigt skede. Det är nu det riktiga arbetet börjar; att lyssna till feedback, iterera och fortsätta utvecklingen mot en fullskalig version av tjänsten. Genom att alla våra användare nu testar produkten så kan vi förfina och utveckla den i ännu snabbare takt. Sverige är den första marknaden men vi arbetar med planer för att expandera även internationellt. Det känns bra att vi nu är igång på allvar, avslutar Simon Hedlund.

Simon och Filip Hedlund är grundare av Booksquare.

Boka ett möte

Vill du komma vidare med din idé, knyta nya kontakter eller hitta samarbeten i Dalarna, Sverige eller ute i världen? Du är välkommen att kontakta oss oavsett, vi hjälper dig ...

Läs mer

BOOKSQUARE SKA BLI STUDENTERNAS NYA DIGITALA TJÄNST FÖR KURSLITTERATUR

Nu ska det bli lättare för studenter att få tag på kurslitteratur. I stället för att släpa på tunga, dyra böcker erbjuds e-litteratur från ett digitalt  bibliotek genom en lättillgänglig ...

Läs mer