Search

Växbaserade delikatesser hyllas av ÅForsk

Växbaserade delikatesser hyllas av ÅForsk

Anna Lundström, Maisha Deli Sweden AB har tilldelats ÅForsk Entreprenörsstipendium om 200 000 kr under Sveriges Innovationsriksdag den 25 april.

Maisha Deli Sweden AB erbjuder 100% växtbaserade delikatesser som bidrar till miljövänlig och hållbar matkonsumtion. Signumprodukterna är ost och smör. Företaget har vidareutvecklat genuint. Målet är att göra produkterna lättillgängliga i Sverige och EU. Visionen är att revolutionera växtbaserade livsmedel till att bli ett självklart val för alla.

Juryns motivering

Juryns motivering för Maisha Deli Sweden AB: verksamheten har byggts upp runt väldefinierade insikter och kunskaper med tydligt visade kundbehov. Produkterna (och tjänsterna) fyller inte enbart individuella kundbehov utan adresserar också samhälleliga miljöutmaningar och hälsoutmaningar. Produkten framtagen i en unik, skyddad process befäster en avsevärd marknadspotential lokalt, nationellt och internationellt. Entreprenören har i samråd med business designers utarbetat en relevant affärsplan för den första marknadsintroduktionen.

ÅForsk Entreprenörsstipendium, delas ut i samarbete med Swedish Incubators & Science Parks. Stiftelsen ÅForsk bildades 1985 och har målet att verka för forskning och utveckling inom områden som energi, miljö, hållbarhet, säkerhet, infrastruktur och produkter från förnyelsebara råvaror. I år är det Sveriges 12 mest innovativa entreprenörer som belönas med ett stipendium om 200 000 kr vardera.

Läs mer om ÅForsk Entreprenörsstipendium.
Läs mer om Swedish Incubators & Science Parks.

Maisha Deli Sweden AB deltar i en internationaliseringsprocess inom Dalarna Science Park.

Fakta Maisha Deli Sweden AB

Säte: Borlänge
Vd: Anna Lundström
Tel: 070-360 28 00
E-post: anna.yujen@gmail.com