Search

Podcast om företagande

Podcast om företagande

Under 2015 började Företagsinkubatorn att lansera poddar, alla med fokus på företagandets möjligheter och utmaningar.

Den första podden släpptes den 23 januari 2015 och därefter har ett flertal poddar släppts. Följ diskussioner och intervjuer med företagare, affärscoacher, partners och flera andra i vårt nätverk. Poddavsnitten handlar om allt från mod, växtvärk, försäljning, storytelling och affärscoachning samt mycket, mycket mera. Se våra tidigare avsnitt här:

ENTREPRENÖRER TALAR OM MOD

Företagsinkubatorns första poddavsnitt spelades in live under Företagsinkubatorns 10-årsjubileum. Jörgen Bond pratar om mod och företagande med sex dalaprofiler.

 

VAD, TILL VEM, VARFÖR & HUR?

Denna podd handlar om vad ska du sälja, till vem, hur ska du sälja och varför ska kunden köpa? Andreas på inkubatorföretaget Snow Camp deltar i vår andra podd tillsammans med sin affärscoach Johan Holmberg. Åsa Ahlgren Peters på Företagsinkubatorn pratar med Andreas om hans företag, hur det har utvecklats och hur han strategiskt har arbetat med kundbehov, erbjudandet och kundnyttan.

 

ALLA VILL KÖPA, MEN INGEN VILL BLI SÅLD TILL

I detta avsnitt träffar affärscoachen Jörgen Bond Mattias Tejne och diskuterar hur InNordica Design gör för att få kunden att våga tänka nytt. Innordica arbetar just nu med den största enskilda ordern som något av våra inkubatorbolag haft. De har sålt ett helt nytt koncept för äldreboende, och har i den upphandlingen vunnit över en rad välmeriterade arkitektbyråer. Här får vi höra hur det gick till!

 

ATT BLI FRAMGÅNGSRIK MED SIN PRODUKTUTVECKLING

I denna podcast möter vi bröderna Henrik och Andreas Gunnérius från företaget Swed Adaptation AB i Hedemora. Företagets hela affärsidé bygger på att vara innovativa och utveckla nya produkter för anpassning av fordon till användare med funktionshinder. Tillsammans med Jörgen Steen från Företagsinkubatorn diskuterar de hur man blir framgångsrik genom att arbeta med produktutveckling på ett effektivt sätt.

 

FRÅN IDÉ TILL KUND

I det här avsnittet har Företagsinkubatorns Åsa Ahlgren Peters träffat Susanna Bergstrand. Vi får höra vilka utmaningar som finns för en innovatör när det gäller teknik, finansiering, produktskydd, försäljning mm.

 

HUR FÅR MAN SITT FÖRETAG LÖNSAMT?

Smartsign är idag ett lönsamt företag. Om resan från att inte kunna ta ut lön till att bygga ett framgångsrikt företag. I detta avsnitt träffar affärscoachen Fredrik Ahlgren entreprenören Johan Peters för att höra hur han har utvecklat sitt företag till ett lönsamt företag. Sedan 2007 har omsättningen ökat med  350% och vinsten har ökat med 800%. För Johan är försäljningen avgörande och i kombination med en smart affärsmodell och en skalbar produkt skapades detta fråmgångsrika företag. Johan blev även nyligen utsedd till årets företagare i Borlänge.

 

HUR MAN BYGGER FRAMGÅNGSRIKA TEAM

I podden medverkar Malin Floridan och Anders Åkerberg från Kulinariet AB, och de samtalar kring hur man bygger framgångsrika team. Christina Sjöberg från Dalarnas Företagsinkubatorn intervjuar.

 

VAD ÄR KUNDERNA MEST INTRESSERADE AV – EGENTLIGEN?

I detta avsnitt möter vi Wivi Grenbjörk, med det nystartade företaget Inka of Sweden och Johnny Andersson som sedan flera år driver sitt företag Dala Mark. Tillsammans med Företagsinkubatorns affärscoach Jörgen Bond diskuterar de utmaningen att erbjuda det som kunderna är mest intresserade av.

 

NÄR SKA MAN SKYDDA SIN IDÉ?

I denna podcast möter vi patentkonsulten Basse Asplund från Brann Patentbyrå, som berättar om hur man kan arbeta med olika produktskydd och ensamrätter. Brann Patentbyrå är en av Företagsinkubatorns kunskapspartners.

 

UTMANINGAR MED FÖRSÄLJNING – MÖT QUICKSAVE AB

Företagsinkubatorns Jörgen Steen träffar innovatören och entreprenören Åsa Magnusson, som utvecklar produkter för livräddning. I sitt företag Quicksave AB säljer hon till såväl professionella livräddare, som till privatpersoner.