Search

Möt processledaren Eva

Möt processledaren Eva

Det är en härlig känsla att möta ögon som glittrar av iver. Den där fulla övertygelsen hos en entreprenör om att just den här briljanta idén är exakt vad världen behöver, menar processledaren Eva Mandelqvist som är delägare i kommunikationsbyrån Confetti men även driver ett eget bokförlag och en webbshop samt har några styrelseuppdrag.

Denna övertygelse tillsammans med stor handlingskraft är det som skiljer agnarna från vetet. Ska du övertyga världen, så behöver du övertyga din processledare först.

Så vad är då processledarens roll? – Vi ska coacha affärsidén och det görman bäst genom att ställa frågor hellreän att ge svar. Det kan ju låta enkelt, men när man rycks med i engagemanget och dessutom har erfarenheter att dela är det lätt att gå på lösningarna, säger Eva Mandelqvist. – Min roll kan ibland vara att provocera för att testa om idén håller och att entreprenören har kapacitet och insikter. Förr eller senare kommer verkligheten att utmana ännu mer och då kan det vara skönt att i en trygg miljö och i ett tidigt stadium gått igenom alla fallgropar, säger Eva och fortsätter:

– Utmaningen är att man lätt blir kär i sin idé. Jag brukar därför uppmana att lägga mycket fokus på att förstå kunden, marknaden och omvärlden. Tips är att tidigt skapa piloter, testa, fråga och testa igen. Du kan snabbt få en indikation på om du är rätt ute.

Processledarens tips:
– Behåll jobbet tills det är dags att flyga, ekonomisk stress leder till dåliga beslut.
– Var disciplinerad och frigör tid. Man hinner mycket mellan klockan 5.00-7.00 på morgonen eller när familjen somnat på kvällen.
– Ha kortsiktiga mål för att orka ytterligare ett trappsteg.
– Behåll passionen, i den bor drivkraften och förmågan att övertyga andra.

Läs om inkubatorföretag

Bli inspirerad av företagare och läs mer om deras utvecklingsresa. Nedan kan du läsa om några av de företag som deltar i inkubatorprocessen. – Inkubatorn kan bidra till att företag utvecklas ...

Läs mer

Utmana din affärsidé

Bär du på en idé som skapar nya kundvärden, eller som kan bli en ny produkt, tjänst eller rentav ett nytt företag? Det finns alldeles för många goda idéer som aldrig får ...

Läs mer

Vad kan Inkubatorn göra för ditt företag?

Nyfiken på vad Inkubatorn kan göra för ditt företags utveckling? Vilka företag har eller har varit med i inkubatorn?

Läs mer