BASTA växer och vinner nya urbana miljöer

BASTA växer och vinner nya urbana miljöer

Sedan Urban Italian Group startade sitt restaurangkoncept Basta! i Falun har det ständigt utvecklats. Idag är det inte en restaurang utan fyra i koncernen, det finns produkter att köpa med hem samt ett utvecklat ett koncept kring takeaway. Genom Dalarna Science Parks inkubator har de fått stöd i affärsutvecklingen.

Brazer Bozlak, vd, som driver Urban Italian Group tillsammans med kollegan Kristjan Longar, operativ chef och Robert Wieczorek, Hospitality Manager, jobbar som ett team tillsammans och har ständigt något nytt på gång.

– Att driva bolag är att ständigt utmana sig och att våga tänka annorlunda, säger Kristjan.

Att utmana sig och våga vara annorlunda, omge sig med de bästa och var ödmjuk är något som Kristjan har lär sig under resans gång.

–Vi har varit med i Dalarna Science Parks företagsinkubator i tre år och det är här vi fått tillgång till proffsiga mentorer och någon som lyssnat på oss, ställt utmanande frågor och inte dömt det vi gjort som rätt eller fel utan varit ett bollplank. Vi värdesätter verkligen att få feedback och att coacherna får oss att tänka ett extra varv; ”hur kan vi tänka annorlunda?”

Nya urbana miljöer för Basta

Idag finns Bastas restauranger, förutom i Falun, även i Borlänge, i Gävle och sedan januari 2021 också i Sundsvall.

När det ska öppnas en ny restaurang är det läget som avgör och om det finns en intresserad fastighetsägare som är villiga att satsa och investera. The Urban Group har ett kvalitetskoncept som de vet håller; så i bästa samförstånd etablerar man sig successivt i flera mellanstora städer i Sverige. Flera gånger har the Urban Group blivit uppvaktade för etableringar men tackat nej;

–Vi vill växa med kvalitet och inte finnas överallt. Att besöka en Bastarestaurang eller arbeta inom teamet ska vara något speciellt.

Och växt har restaurangkonceptet Basta! gjort med kvalitet.

– Idag är vi drygt 50 anställda och det är en styrka att ha låg personalomsättning, menar Kristjan.

Pandemin har varit en utmaning

– Självklart har det varit tufft med pandemin, speciellt i början men successivt har kunderna börjat leta sig tillbaka; och det har till och med varit 20 – 30 fler gäster en vanlig onsdagskväll i jämförelse med innan, menar Kristjan. Vi har också adderat till flera produkter som kunden kan köpa med hem. Och för att tänka innovativt och annorlunda, så har vi till exempel specialdesignat förpackningarna så att kunden får en upplevelse även hemma.

 Hållbara satsningar  

Team Basta! jobbar för att bidra till FNs globala hållbarhetsmål; till exempel att minska matsvinnet och att reducera avfallet till noll samtidigt som de  väljer ansvarsfulla och kvalitetssäkrade leverantörer samt återvinningsbara fossilfria förpackningar för takeaway.

Team Basta! har även anslutit sig till Karma-appen som innebär att kunden köper överbliven mat och räddar den från att slängas.

Själva jobbar de att vara goda förebilder både för personalen och inom teamet vilket visar sig i låg personalomsättning. Att ge tillbaka till samhället genom samarbeten med ex Barncancerfonden, WHO m fl är också tydliga ställningstagande för Basta!.

-Vi vill vara öppna och transparanta, säger Kristjan; både med hur vi arbetar och hur vi bygger affärkoncernen så att vi bidrar på bästa sätt till en hållbar värld.

Framtiden i fokus

Basta! är konceptet för en lyckad matupplevelse av det italienska köket och den pulserande staden; här vill många vara och Basta! team är ständigt på tå för att utveckla och växa.

Affärscoach Jörgen Bond är säker på framtiden för konceptet;

–Den energi och vilja som Basta-teamet uppvisar är av sällan skådat slag. Det är inte utan utmaningar att starta och driva en verksamhet. Varje utmaning har man tagit sig an och övervunnit på något sätt. Det är beundransvärt!”

Lycka till önskar Dalarna Science Park!


Kristjan Longar på Team Basta! vill dela med sig av tre tips till andra företagare;

  • dare to be different
  • surround yourself with best of the best
  • be humble

 

 

 

BASTA ger en modern storstadskänsla i medelstora städer

Känslan när man kliver in på Bastarestaurangen är genuin, modern och avslappnad. Här vill man äta, umgås och må bra – och allt omgärdas av känsla och kvalitet a´la urban...

Läs mer

Boka ett möte

<!-- wp:paragraph --><!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Vill du komma vidare med din idé, knyta nya kontakter eller hitta samarbeten i Dalarna, Sverige eller ute i världen? Du är välkommen att...

Läs mer

Jörgen Bond

Affärscoach

073-920 03 60