Batteridrottningen gästar Dalarna Innovation Days

Batteridrottningen gästar Dalarna Innovation Days

Dr. Christina Lampe Önnerud har mer än 80 patent. Hon har gjort både Sommar i P1 och TED Talks, delat scen med Bill Gates och grundat två miljardbolag i USA. I vintras besökte hon Dalarna Science Park och snart är hon tillbaka med ännu en inspirationsföreläsning, den här gången via länk från New York.

Dr. Christina Lampe Önnerud är en av föreläsarna under premiäromgången av Dalarna Innovation Days som genomförs 17–20 oktober. Hennes föreläsning kommer att ha fokus på energi, klimat och innovation.

– Christina är en världsstjärna i sin bransch och vi är väldigt glada över att fler nu får ta del av hennes syn på vår tids stora utmaningar. Hon har också lovat att ge oss en inblick i hur hon arbetar med innovation till vardags, säger Christina Sjöberg, kommunikationschef på Dalarna Science Park.

Innovatören och entreprenören Christina Lampe Önnerud är född i Ludvika och bor numera i USA, strax utanför New York. Hon är doktor i kemi och grundare av två miljardbolag med fokus på batterisäkerhet och energilagring: Boston-Powers och Cadenza Innovation. Bland de många utmärkelser som hon fått märks World Economic Forum Technology Pioneer, Årets Svenska Kvinna och H.M. Konungens medalj för framstående näringslivsinsatser.

Anmäl dig idag!

Dalarna Innovation Days 2023 – Dr. Christina Lampe-Önnerud

Föreläsning: Vad väntar vi på och vem väntar vi på? Framtidens energilösningar i ett globalt perspektiv, med insikter om vad som måste göras för att undvika en klimatkatastrof. Även om innovation som passion och yrke.

Dag och tid: Tisdag 17 oktober, kl. 14.00–15.00

Plats: Via länk till Ljusgården, Dalarna Science Park + online

Anmälan: Vad väntar vi på och vem väntar vi på?

Kostnad: Eventet är kostnadsfritt, anmälan krävs.

Bonus: Har du en idé eller ett företag du vill utveckla, kika gärna in hos Stiftelsen Dalarna Science Park i anslutning till föreläsningen. Vårt kontor är öppet, se skyltning på plats.

Om Dalarna Innovation Days: Genomförs 17–20 oktober 2023 och omfattar ett tjugotal programpunkter. Arrangeras av Dalarna Science Park i nära samarbete med Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas energibolag, Clas Ohlson Foundation, Business News Dalarna och Högskolan Dalarna.

Mer information: Dalarna Innovation Days 2023