Dalarna – Sverige framtida tillväxtregion

Dalarna – Sverige framtida tillväxtregion

Med en framgångsrik innovationskraft och kapitalstark investeringsvilja ses Dalarna som en attraktiv plats att växa på. Hur har den utvecklingen varit möjlig? Vad har Dalarna som inte andra regioner har? Det är frågor som kommer att diskuteras när Dalarna Science Park tar Dalarna till Almedalen.

Dalarna Science Parks återkommande hybridseminarium, Dalarna Talks, flyttas nu för första gången till Almedalen. Den 6 juli anordnas ett Dalarna Talks på plats i Visby på temat Dalarna – Sveriges framtida tillväxtregion. Programmet leds som vanligt av Dalarna Science Parks VD, Angelica Ekholm och kan följas på plats i Visby eller via den digitala direktsändningen.

– Det händer otroligt mycket i Dalarna just nu. Nivån på de investeringar som nu görs inom näringslivet har vi inte sett tidigare. Plötsligt har vi blivit en av de mest intressanta tillväxtregionerna i Sverige. Det ska därför bli kul att få berätta om den här positiva utvecklingen för omvärlden – i Visby och digitalt. Genom att vara på plats i Almedalen får vi samtidigt möjlighet att på nationell nivå lyfta de utmaningar och hinder som start-ups och etablerade bolag möter. Hinder som kan hämma den regionala tillväxten både hos oss och i andra delar av landet, säger Angelica Ekholm, VD Dalarna Science Park.

Möjligheter och utmaningar kommer att diskuteras med en namnstark panel som ska bidra till att sprida kunskap om framgångsrik tillväxt till intresserade och beslutsfattare i landet.

Medverkande:
Carl-Oskar Bohlin (M), ordförande, Näringsutskottet
Anette Rhudin, tillväxtledare/ordförande Stiftelsen Navigator
Viktoria Karsberg, VP Head of Corporate Identity and Communications, SSAB
Tom Thörnblom, kommunikation & hållbarhetschef, Lyko
Ola Serneke, VD, Serneke Invest AB
Tobias Degsell, framtidsvisionär
Angelica Ekholm, VD, Dalarna Science Park

Datum och tid: Onsdag 6 juli klockan 11.15-11.45
Plats: Hamnplan, H204, i Visby eller via den digitala sändningen.

Länk till program och webbsändning

Angelica Ekholm

VD

070-209 82 17

Christina Sjöberg

Chef kommunikation

070-352 31 98

Dalarna Talks Almedalen

Missade du Dalarna Talks från Almedalen? Här kan du se programmet i efterhand. 30 minuter om Dalarna - Sveriges framtida tillväxtregion.

Läs mer