:Nowgroup- startupbolaget  från Idre tar nu nästa steg i sin bolagsresa!

:Nowgroup- startupbolaget från Idre tar nu nästa steg i sin bolagsresa!

Allt började i november 2019 med en idé likt tjänsten KRY men för teknisk rådgivning. Redan året efter tecknades ett samarbetsavtal med The Cloud People (Google partner) för utveckling av tjänsten och under första delen av 2021 lanserade bolaget sin första produkt, meet:now. Med Dalarnas Försäkringsbolag som pilotkund blev tjänsten som tillgängliggör live-möten på ett tryggt och enkelt sätt, utanför brandväggar och med hög säkerhet bekräftad och mycket lyckosam.

Tidigare har ni kunnat läsa om :Nowgroup som Dalarna Science Park stöttar med affärsutveckling. Bolaget har under sin tid utvecklat två tjänster, med fler på gång, kopplade till sin plattform där ask:now är den andra av de tjänster som erbjuds. Genom tjänsten tillgängliggörs digital rådgivning on-demand och kompetenser över hela Sverige blir lätta att komma åt för de företag och organisationer som står inför stor kompetensbrist och i behov av råd av expertis. Det blir därmed både enkelt och kostnadseffektivt att få tillgång till högkvalitativa råd och tjänster från de bästa och mest kompetenta personerna inom just sitt område. Genom de tjänster som bolaget erbjuder får gig-ekonomin* ytterligare skjuts in i det moderna sättet att arbeta, remote, oavsett var människor väljer att bosätta sig eller verka ifrån. Under hösten har man slipat på tjänsten och lansering är nu planerad till våren 2022. Visionen att skapa en global one-stop-shop för tjänster, ett ”Amazon for services” är därmed ett faktum.

– Vi skall bygga framtidens digitala handelsplats för tjänster – ett shoppingcentrum med världens tjänster samlade under ett tak. Vi kommer dessutom ha en nyckelroll för ett långsiktigt hållbart arbetsliv där alla är inkluderade för att kompetensen är i centrum, inte var du bor, var du kommer ifrån eller hur gammal du är säger VD Fredrik von Homeyer

Bolaget har inte legat på latsidan utan gasar på rejält. Under sista kvartalet 2021, utöver byggnation av IT-tjänsterna på plattformen, har man riggat med ett säljteam om fyra personer där alla är erfarna säljare med stora kontaktnät inom olika branscher. Utöver det har man aktivt kontaktat och bokat upp möten med bolag inom kundtjänst, service, rådgivning och försäljning.

Hela plattformen är byggd för maximal skalbarhet och är en så kallad SaaS-modell, Service as a Service, där utveckling och drift av fristående :now-tjänster eller plug-in-funktionaliteter sker med andra plattformar. Plattformen är därmed en möjliggörare för den som vill starta en ny verksamhet, och kommer underlätta för både företag och privatpersoner som vill bli en del av gig-ekonomin att nå ut på marknaden snabbt.

Grundarna Fredrik von Homeyer, John Minkhe och David Hellström väljer i och med sin satsning både att ta in externt riskkapital samt extern styrelsekompetens där Emma Grubbström tillträder som styrelseordförande från och med januari 2022.

– Med Emma i styrelsen så kompletterar vi vårt team med erfarenheter från både konsult- och beställarsidan både inom Sverige men även internationellt. Med Emmas driv och engagemang så får vi en skjuts i rätt tid när vi ska nå ut på marknaden och Emma utgör ett oerhört bra komplement till våra samlade erfarenheter och bakgrunder, säger Fredrik von Homeyer.

– Det är oerhört spännande att komma in i ett så expansivt skede för en anpassningsbar och samtidigt unik tjänsteplattform som har allt man behöver under samma tak. Ask:now har precis rätt tajming i hur vi kommer välja att arbeta och söka tjänster framöver. Inte minst kommer tjänsten vara möjliggöraren till det nya, balanserade arbetslivet där vi tillgängliggör kompetensen hos varje individ och gör den tillgänglig för alla som behöver, var du än befinner dig. Att dessutom få bli en del av, och få arbeta med, ett så pass starkt, kompetent och drivet gäng är riktigt, riktigt roligt säger Emma Grubbström, styrelseordförande.

Under våren kommer en första kapitalrunda att ske för att i syfte att få på plats nödvändiga funktioner som kan driva bolaget framåt och skala upp verksamheten och dess affärer för att inom kort gå ut i på den nordiska marknaden.

– Som affärscoach till gänget på :nowgroup ser jag möjligheterna att snabbt skala upp den digitala plattformen. Med produkter som ask:now tillgängliggörs kompetens på ett smart, hållbart och kostnadseffektivt sätt som ligger så rätt i tiden. Fler får chansen att prova på företagandet som egenkonsult eller ”giggare” och kan därmed välja att bosätta sig och leva det liv man kanske bara vågat drömma om. Gänget är otroligt lyhörda, kompetenta och har helt förstått nyttan med att bidra till människors mer hållbara sätt att leva. Det är fantastiskt roligt att få vara med på bolagets resa och se hur snabbt utvecklingen kan gå med rätt vilja och ambition och där stöd och stöttning tacksamt tas emot, avslutar Evelyn Hult.

Dalarna Science Park har som uppdrag att bidra till Dalarnas företagsutveckling och verka som en arena för nätverkande, innovation och globalisering. I Inkubatorprogrammet stöttas entreprenörer med spännande affärsidéer i sin företagsresa. Vi fokuserar på affärsidéer med stora ambitioner och drivkraft, där möjligheten finns att skapa ett företag som växer både på hemmaplan och internationellt.

 

Hör styrelseordförande Emma Grubbström kommentera nyheten!

 

 

 

*Gigekonomi är ett begrepp som beskriver en tendens på arbetsmarknaden sedan 2010-talet där fasta anställningar ersätts med tillfälliga jobb, så kallade gig (källa: Gigekonomi – Wikipedia)

Victoria Ställberg

Chef Företagsutveckling

070-671 04 51

Boka ett möte

<!-- wp:paragraph --><!-- /wp:paragraph --> <!-- wp:paragraph --> <p>Vill du komma vidare med din idé, knyta nya kontakter eller hitta samarbeten i Dalarna, Sverige eller ute i världen? Du är välkommen att...

Läs mer