Ny arena för affärsänglar ska lyfta startups utanför storstäderna

Ny arena för affärsänglar ska lyfta startups utanför storstäderna

Nybildade ängelinvesterarbolaget Tregion Startup Invest matchar privata investerare med de mest lovande affärsidéerna i Dalarna, Gävleborg och Västernorrland. Bakom satsningen står Dalarna Science Park tillsammans med Movexum och BizMaker.

BizMaker, Dalarna Science Park och Movexum har ett nära samarbete i arbetet kring att utveckla fler innovativa startups. Nu tar de ytterligare ett steg för att stärka inkubatorföretagens tillväxten i de tre regionerna genom att skapa det gemensamma ängelinvesteringsbolaget Tregion Startup Invest AB.

Bolagets målsättning är att öka möjligheterna för startups utanför storstadsregionerna att växa med hjälp av externt kapital. Privata investerare, affärsänglarna som tillsammans äger Tregion Startup Invest, kopplas ihop med startup-bolag som är i behov av kapital i ett tidigt skede för att accelerera sin resa till marknaden. Förutom finansiering får startups tillgång till nätverk, kompetensutbyte och matchning gentemot rätt investerare.

– Det här gemensamma bolaget flyttar verkligen fram vår position i regionerna och visar att man som snabbväxande företag kan få tillgång till kapital även utanför storstäderna. Vi skapar en möjlighet för tillväxt och jag ser fram emot att följa hur detta kommer att bidra till utveckling i de innovativa företag vi arbetar med säger Victoria Ställberg, chef Företagsutveckling vid Dalarna Science Park.

I första kvartalet 2022 får de första startupbolagen finansiering från Tregion Startup Invest.

Läs mer om Tregion Startup Invest

Victoria Ställberg

Chef Företagsutveckling

070-671 04 51