SKAPA 2024 söker Sveriges bästa innovationer

SKAPA 2024 söker Sveriges bästa innovationer

Idéer som kan utvecklas till innovationer är ofta nyckeln till framgångsrika företag. Har du hittat en helt ny lösning, utvecklat en produkt eller tjänst som kan leda till kommersiella möjligheter? Över en halv miljon kronor ska dela ut till Sveriges mest innovativa idéer. Nu är det dags att ansöka till SKAPA-priset 2024. Du tävlar om SKAPA-priset på 500 000 kr och SKAPA-priset talang för unga innovatörer på 250 000 kr.

Varje år delar Stiftelsen SKAPA ut SKAPA-priset och SKAPA-priset talang för unga innovatörer, med syfte att ge stöd till uppfinnare och innovatörer att utveckla sina idéer.

 

Förra årets SKAPA-prisvinnare var Linnéa Falkinger med sitt vegokött CashewMeetly och 2022 var det Idris Harki med sin process för att framställa naturliga dofter. 2023 års dalafinalist för SKAPA -talang var Daniel Björkman med sitt huvudskydd för fotbollsspelare.

Pristagare på regional och nationell nivå

En regional prisceremoni kommer att genomföras där Dalarna Science Park är länsjuryansvariga. Priserna delas ut av landshövdingen i Dalarnas län. Den regionala juryn ska utse en länsvinnare för SKAPA-priset och en för SKAPA-talang för unga innovatörer.

SKAPA-talang är en tävling för dig som är högst 30 år, född mellan 1994 och 2004. Länsvinnarna går sedan vidare för att delta i tävlingen på den nationella nivån där årets nationella pristagare utses under SKAPA Innovationsgala i Stockholm den 14 november.

Ansökan

Du kan söka själv eller nominera något annan. Sista ansökningsdag är 31 maj.

Läs mer och ansök på stiftelsenskapa.se

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris, med syfte att ge stöd till uppfinnare att utveckla sina idéer. SKAPA är en stiftelse som bildades till minne av Alfred Nobel 1985 och delade ut sitt första pris 1986. Bakom stiftelsen står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

Läs om tidigare vinnare

2023 års SKAPA-innovatörer i Dalarna är utsedda | Dalarna Science Park (mynewsdesk.com)

2022 års SKAPA-innovatörer i Dalarna är utsedda – Dalarna Science Park

 

Jörgen Steen

Affärscoach

070-522 71 58