Vilka möjligheter ger ökad innovation inom hälso- och välfärdsteknik?

Vilka möjligheter ger ökad innovation inom hälso- och välfärdsteknik?

Den 30 september anordnade Dalarna Science Park tillsammans med Högskolan Dalarna och 2047 Science Center ett lunchseminarium för att diskutera möjligheter med ökad innovation inom hälso- och välfärdsteknik.

Här kan du se sändningen i efterhand

Medverkande

Johan Borg, Högskolan Dalarna. Johan är lektor i medicinsk vetenskap med inriktning välfärdsteknik, med speciellt intresse för tillgång till, nyttan med och kostnader för välfärdsteknik.

Marit Finch Westin, Ignite Public. Marit är innovations- och processledare mot offentlig sektor på Ignite Public som kopplar samman offentlig sektors utmaningar med innovativa och handplockade startups. 

Helgi Már Björgvinsson, Rumbline Consulting. Helgi är konsult och specialist inom verksamhetsarkitektur och digital utveckling med många års erfarenhet av förändring i offentliga organisationer.

Moderator var Anna Torsgården, Dalarna Science Park. Anna är projektledare för en förstudie om innovationsekosystem för hälsa och välfärd.  

Forskarlunchen arrangeradess av Dalarna Science Park i samarbete med Högskolan Dalarna och 2047 Science Center och var en del av Borlänge Science Festival. ForskarFredag i Dalarna var också en del i det nationella projektet ForskarFredag som samordnas av föreningen Vetenskap & allmänhet.