Enterprise Europe Network

Vi snabbar på dina internationella affärer genom personlig kostnadsfri rådgivning, innovationscoachning och tillgång till våra internationella affärskontakter.

image/svg+xml Jag vill veta mer

Nätverket som tar världen till företagen

Dalarna Science Park är en av ca 600 värdorganisationer för världens största supportnätverk för små och mellanstora företag. Nätverket finns i över 65 länder, främst i Europa, men även i länder som tex. Kina, Brasilien, Nigeria, Ukraina m. fl. På värdorganisationerna finns över 3000 lokala experter som kostnadsfritt stöttar ditt företag när du vill göra affärer i deras land.

För mindre företag kan det vara ett stort steg att gå från att vilja växa internationellt. Våra internationella affärsexperter på Dalarna Science Park kan med hjälp av nätverket stötta din utlandssatsning inom olika områden.

Erbjudanden för din exportsatsaning

  • Marknadskunskap, information och rådgivning
  • Internationella affärskontakter
  • Matchmaking och företagsresor
  • Innovationsutveckling i internationella sammanhang
  • Digitalisering i syfte att nå nya marknader

 

Håll dig uppdaterad

Vill du hålla dig uppdaterad aktuella frågor som rör en internationell satsning? Då ska du följa Enterprise Europe Network Dalarnas LinkedIn-sidan. Här hittar du tips och kommande webbinarium som kan hjälpa ditt företag i er internationella satsning.

Länk till vår regionala LinkedIn-sida

 

 

Utländska företag söker svenska affärspartners

Som kontakter för Enterprise Europe Network får vi in många förfrågningar från utländska företag som söker svenska affärspartners. Via EEN match kan du själv göra egna sökningar i Enterprise Europe Networks databas. Vi hjälper dig gärna att göra en sökning. Våra kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

 

Matchmaking – få kontakt med andra företag

Enterprise Europe Network samarbetar tillsammans med flera internationella mässor runt om i Europa och arrangerar matchmaking mellan utställare och besökare – där ditt företag matchas med ett annat företag. På en matchmaking får du möjlighet att personligen träffa potentiella affärspartners genom välorganiserade och förbokade affärssamtal.

Matchmaking är ett unikt sätt att komma i kontakt med många europeiska små företag som annars kan kosta både tid och pengar att hitta. Här känner deltagarna till varandra i förväg och kan under cirka 30 minuter fokusera på det man vill uppnå. Kontakta oss gärna för tips om aktuella internationella mässor och kommande matchmakingevents.

Om EEN- nätverket

Vad? Enterprise Europe Network (EEN) är ett omfattande nätverk som arbetar med information och rådgivning till små och medelstora företag. Nätverket består av 600 organisationer i mer än 47 länder som arbetar med att främja konkurrenskraft och innovation.

Vilka ligger bakom? EU-kommissionen är initiativtagare till Enterprise Europe Network och Tillväxtverket koordinerar och finansierar verksamheten i Sverige. De svenska EEN kontoren är regionalt indelade där varje kontor servar små och medelstora företag inom sin region.

Vem kan vända sig till oss? EEN-kontoret på Dalarna Science Park är kontaktpunkt för alla små och mellanstora företag i Dalarna och Gävleborg.

Läs mer på EEN svenska nationella webbplats

Läs mer om EEN´s europeiska webbplats

Inspireras av företag som tagit hjälp av EEN Dalarnas erbjudanden

Läs om tre företag från Dalarna som tagit sig ut i världen genom Enterprise Europe Network Dalarnas erbjudanden. Läs om Staffan, Cajsa och Bennys erfarenheter och tips när det gäller sin exportsatsning.

 

Samarbete med EEN skapar möjligheter för blyfri jaktkula

Staffan Leth hade målet att tillverka världens bästa jaktkula i Sverige, helt utan bly. Via Enterprise Europe Network i Dalarna har kulan testats på forskningsinstitutet RISE och genom deltagande på internationell mässa har han fått nya internationella kontakter.

Läs artikeln om Staffans Vapen

 

Eyesoverall är redo för export med kontakter via EEN

Tänk dig ett plagg till och från aktivitet, yogan, gymmet, på fjället, efter vinterdoppet eller surfingen, på promenad eller bara under fikastunden ute på en taverna någonstans i Europa. Det var Cajsa Jacksons idé när hon för ett par år sedan satte sig vid ritbordet och började skissa på en design. Nu är plagget, en overall i vind- och vattenavvisande material med ett tunt värmande foder på väg att exporteras under varumärket Eyesoverall. Via Enterprise Europe Network i Dalarna har Eyesoverall utarbetat en exportstrategi.

Läs artikeln om Eyesoverall

 

Gealtan hittade nya marknader med EEN

Gealtan AB grundades år 1994 och ägs av renskötaren Benny Jonsson i Idre. Benny har varit verksam sedan 1980 och försett svenska och utländska kunder med renskinn av hög kvalitet. Genom kontakt med Enterprise Europe Network i Dalarna har de tagit sig in på den kinesiska marknaden.

Läs artikeln om Gealtans exportsatsning

Finansiärer

Tillväxtverket är huvudfinansiär för Enterprise Europe Network i Sverige och koordinerar även verksamheten nationellt.


Marie Ericson

Projektledare Enterprise Europe Network

070-621 12 46

Patricia Eresjö

Projektledare & Affärsutvecklare

070- 627 00 82