Enterprise Europe Network

Vi snabbar på dina internationella affärer genom personlig kostnadsfri rådgivning, innovationscoachning och tillgång till våra internationella affärskontakter.

image/svg+xml Jag vill veta mer

Nätverket som tar världen till företagen

Dalarna Science Park är en av ca 600 värdorganisationer för världens största supportnätverk för små och mellanstora företag. Nätverket finns i över 65 länder, främst i Europa, men även i länder som tex. Kina, Brasilien, Nigeria, Ukraina m. fl. På värdorganisationerna finns över 3000 lokala experter som kostnadsfritt stöttar ditt företag när du vill göra affärer i deras land.

För mindre företag kan det vara ett stort steg att gå från att vilja växa internationellt. Våra internationella affärsexperter på Dalarna Science Park kan med hjälp av nätverket stötta din utlandssatsning med en mängd olika saker

  • Marknadskunskap, information och rådgivning
  • Internationella affärskontakter
  • Matchmaking och företagsresor
  • Innovationsutveckling i internationella sammanhang
  • Digitalisering i syfte att nå nya marknader

Utländska företag söker svenska affärspartners

Som kontakter för Enterprise Europe Network får vi in många förfrågningar från utländska företag som söker svenska affärspartners. Via EEN match kan du själv göra egna sökningar i Enterprise Europe Networks databas.

Håll dig uppdaterad: LinkedIn

Om EEN- nätverket

Vad? Enterprise Europe Network (EEN) är ett omfattande nätverk som arbetar med information och rådgivning till små och medelstora företag. Nätverket består av 600 organisationer i mer än 47 länder som arbetar med att främja konkurrenskraft och innovation.

Vilka ligger bakom? EU-kommissionen är initiativtagare till Enterprise Europe Network och Tillväxtverket koordinerar och finansierar verksamheten i Sverige. De svenska EEN kontoren är regionalt indelade där varje kontor servar små och medelstora företag inom sin region.

Vem kan vända sig till oss? EEN-kontoret på Dalarna Science Park är kontaktpunkt för alla små och mellanstora företag i Dalarna och Gävleborg.

Läs mer på EEN svenska nationella webbplats

Läs mer om EEN´s europeiska webbplats

Matchmaking – få kontakt med andra företag 

Enterprise Europe Network samarbetar tillsammans med flera internationella mässor runt om i Europa och arrangerar matchmaking mellan utställare och besökare – där ditt företag matchas med ett annat företag. På en matchmaking får du möjlighet att personligen träffa potentiella affärspartners genom välorganiserade och förbokade affärssamtal.

Matchmaking är ett unikt sätt att komma i kontakt med många europeiska små företag som annars kan kosta både tid och pengar att hitta. Här känner deltagarna till varandra i förväg och kan under cirka 30 minuter fokusera på det man vill uppnå. 

Läs mer om den senaste matchmaking resan till Kina

Finansiärer

Tillväxtverket är huvudfinansiär för Enterprise Europe Network i Sverige och koordinerar även verksamheten nationellt.


Marie Ericson

Projektledare Enterprise Europe Network

070-621 12 46

Patricia Eresjö

Internationell Affärsrådgivare Enterprise Europe Network, projektansvarig It's4Women & Exportarena Dalarna

070- 627 00 82

Xina Liu Lang

Projektkoordinator Kina

072-039 01 72