Enterprise Europe Network

För mindre företag kan det vara ett stort steg att gå från att vilja växa internationellt till att göra verkstad av det. Enterprise Europe Network ger stöd till små och medelstora företag som vill göra affärer med andra länder.

image/svg+xml Jag vill få kontakter i världen

Nätverket som tar Europa till företagen

För mindre företag kan det vara ett stort steg att gå från att vilja växa internationellt till att göra verkstad av det. Som företagare i vår region kan du dra nytta av följande kostnadsfria tjänster:

  • Internationella affärskontakter
  • Matchmaking och företagsresor
  • Information och rådgivning
  • Service vid teknik- och forskningssamarbeten

Enterprise Europe Network sitter också med i beslutsgrupperna för Tillväxtverkets affärsutvecklingscheckar i Dalarna och Gävleborg, som företag med intresse för internationalisering kan söka. Kontakta oss på Enterprise Europe Network för mer information.

Utländska företag söker svenska affärspartners

Inom Enterprise Europe Network får vi in många förfrågningar från utländska företag som söker svenska affärspartners. Via EEN match kan du själv göra egna sökningar i Enterprise Europe Networks databas.

Vill du hålla dig uppdaterad och bli inbjuden till våra seminarier, klicka här. Eller följ oss på Facebook.

Om EEN- nätverket

Vad? Enterprise Europe Network (EEN) är ett omfattande nätverk som arbetar med information och rådgivning till små och medelstora företag. Nätverket består av 600 organisationer i mer än 47 länder som arbetar med att främja konkurrenskraft och innovation.

Vilka ligger bakom? EU-kommissionen är initiativtagare till Enterprise Europe Network och Tillväxtverket koordinerar och finansierar verksamheten i Sverige. De svenska EEN kontoren är regionalt indelade där varje kontor servar små och medelstora företag inom sin region.

Vem kan vända sig till oss? EEN-kontoret på Dalarna Science Park arbetar för Dalarna och Gävleborg och finns representerade med kontor i Borlänge, Falun och Gävle.

Samarbete
Vi samarbetar med Future Position X,  The Regional Innovation Internationalization Project. Här får du som har innovativa idéer, eller som representerar ett mikroföretag nu chansen att lyckas internationellt.

Läs mer på EEN svenska nationella webbplats

Läs mer om EEN´s europeiska webbplats

Matchmaking – få kontakt med andra företag 

Enterprise Europe Network samarbetar tillsammans med flera internationella mässor runt om i Europa och arrangerar matchmaking mellan utställare och besökare – där ditt företag matchas med ett annat företag. På en matchmaking får du möjlighet att personligen träffa potentiella affärspartners genom välorganiserade och förbokade affärssamtal.

Matchmaking är ett unikt sätt att komma i kontakt med många europeiska små företag som annars kan kosta både tid och pengar att hitta. Här känner deltagarna till varandra i förväg och kan under cirka 30 minuter fokusera på det man vill uppnå. 

Läs mer om den senaste matchmaking resan till Kina

 

Finansiärer

Tillväxtverket är huvudfinansiär för Enterprise Europe Network i Sverige och koordinerar även verksamheten nationellt.


Marie Ericson

Projektledare Enterprise Europe Network

070-621 12 46

Patricia Eresjö

Kommunikatör & Affärsrådgivare Enterprise Europe Network

070- 627 00 82

Xina Liu Lang

Projektkoordinator Kina

072-039 01 72