Hållbar Innovativ Tillväxt

Projektet ska utforma och genomföra ett nytt program riktat till befintliga regionala små och medelstora företag. Projektets syftet är att öka förmågan till omställning under och efter pandemin. Det övergripande målet är att företag i Dalarnas näringsliv har stärkt sin konkurrenskraft och förmåga att identifiera och möta omvärldsförändringar genom innovation och omställning.

Företagsutveckling med hållbar innovation och tillväxt

Projektet ska utforma och genomföra ett nytt program riktat till befintliga regionala små och medelstora företag. Projektets syftet är att öka förmågan till omställning under och efter pandemin. Det övergripande målet är att företag i Dalarnas näringsliv har stärkt sin konkurrenskraft och förmåga att identifiera och möta omvärldsförändringar genom innovation och omställning. Programmet bygger på praktisk innovativ affärsutveckling, inspiration, kunskap, metoder, verktyg och nätverk. Företagen har fått tillgång till kompetens, metoder och verktyg för fortsatt arbete i egen verksamhet.

Projektfakta

Projektperiod: 2021-09-01-2023-08-31
Projektbudget: 4 651 334 kr
Insatsområde: React EU
Projektägare: Stiftelsen Dalarna Science Park

Pilotomgången av programmet är igång

Just nu pågår pilotomgången av programmet igång. Ett tiotal företag deltog på första träffen. Programmet pågår mellan 4-6 månader där de deltagande företagen träffas individuellt och i grupp för att utveckla sina företag.

Nästa omgång av programmet  startar november 2022.

Läs mer om HIT-programmet

agnasARK har deltagit i HIT-programmet

– Vi kände att det var läge att ta företagsutvecklingen till nästa nivå och börja titta på hållbarhet bland annat. agnasARK är det anrika arkitektkontor i Leksand där 16 medarbetare arbetar med olika projekt runt om i Dalarna, men även utanför länets gränser. De senaste 8 månaderna har företaget varit en av deltagarna i HIT-programmet. HIT, som står för Hållbar Innovativ Tillväxt, är ett affärsutvecklingsprogram för etablerade företag som vill stå redo inför framtidens utmaningar.

Vi träffade Arjan Baastians, vd på agnasARK och den som varit mest delaktig i programmet.

Marianne Färlin

Affärsutvecklare

070-8397543

David Nordlund

Affärsutvecklare

070-270 21 93