Hållbar Innovativ Tillväxt

Projektet ska utforma och genomföra ett nytt program riktat till befintliga regionala små och medelstora företag. Projektets syftet är att öka förmågan till omställning under och efter pandemin. Det övergripande målet är att företag i Dalarnas näringsliv har stärkt sin konkurrenskraft och förmåga att identifiera och möta omvärldsförändringar genom innovation och omställning.

Företagsutveckling med hållbar innovation och tillväxt

Behovet av omställnings- och förändringsförmåga i näringslivet ökar i takt med att samhället utvecklas i en allt snabbare takt. Innovationsprogrammet HIT ska stärka Dalarnas små- och medelstora företags långsiktiga konkurrenskraft och öka förmågan att möta framtida utmaningar. Deltagande företag får tillgång till kompetens, nya affärsmodeller och verktyg för innovation och förändringsledning samt metoder för cirkulära lösningar.

HIT Acceleration ska erbjuda tidigare deltagande företag en fortsättning med syfte att nå ytterligare effekt och förmåga att hantera snabba omvärldsförändringar och att ta företaget till nästa nivå.

Konkret affärsnytta, ökad innovationsförmåga och nätverk

Programmet är utformat med ett antal träffar i grupp och enskilt under en period om ca 6 månader. Utifrån ditt företags nuläge och ditt företags långsiktiga mål anpassas programmet för att ge konkret affärsnytta och tillgång till ett omfattande nätverk av specialister och experter.

Läs mer om HIT-programmet

Lyft affärerna med HIT – ny omgång börjar i april 2024

Krig, inflation, AI-revolution, hackerattacker och ändrade kundbeteenden. Det är bara några av de aktuella omvärldsfaktorer som Dalarnas företag behöver förhålla sig till.

– Kanske har det aldrig tidigare varit så viktigt att lyfta blicken som det är idag. Men inte bara för att hantera utmaningar, utan också för att ta vara på nya möjligheter, säger Marianne Färlin, projektledare för affärsutvecklingsprogrammet HIT.

En av dem som deltog i HIT i fjol och som nu valt att fortsätta med en fördjupningsperiod på ytterligare åtta månader är Alexander Lindé. Han äger det anrika familjeföretaget Lindés Ur & Guld i Borlänge som grundades av Alexanders gammelmorfar redan 1903.  

– Jag är uppväxt i Göteborg och kom hit som 21-åring för att testa att jobba i företaget något år eller så. Men nu har det plötsligt gått 17 år, säger han och skrattar. 

Läs hela artikeln 

agnasARK har deltagit i HIT-programmet

– Vi kände att det var läge att ta företagsutvecklingen till nästa nivå och börja titta på hållbarhet bland annat. agnasARK är det anrika arkitektkontor i Leksand där 16 medarbetare arbetar med olika projekt runt om i Dalarna, men även utanför länets gränser. De senaste 8 månaderna har företaget varit en av deltagarna i HIT-programmet. HIT, som står för Hållbar Innovativ Tillväxt, är ett affärsutvecklingsprogram för etablerade företag som vill stå redo inför framtidens utmaningar.

Vi träffade Arjan Baastians, vd på agnasARK och den som varit mest delaktig i programmet.

Projektfakta

Projektperiod: 2023-09-01-2026-08-31

Total budget: 12 870 410 kr

EU-finansiering: 4 956 775 SEK

Finansiärer: Europeiska unionen och Region Dalarna.

Marianne Färlin

Affärscoach

070-8397543

David Nordlund

Affärscoach

070-270 21 93

Johan Nestor

Affärscoach

073-353 12 18