Hur kan företag inom Dalarnas livsmedelsbransch ges bättre förutsättningar att utvecklas, växa och nå ut på olika marknader, lokalt, nationellt och internationellt? Vi diskuterar affärsutveckling, kompetens, resurser och hur företag, utbildare, offentliga aktörer och företagsfrämjare tillsammans kan stärka Dalarnas livsmedelsbransch.
Marie Gidlund från Sweden Food Arena inleder.
Workshopen leds av Axel Gruvaeus som är analytiker och framtidsstrateg på Kaiors Future med specialisering mot gröna näringar och livsmedelssystemets framtid.
Kaffe och smörgås serveras från 08:30.
Detta är möte (ett av tre) i serien Morgondagens Mat – tre möten om livsmedelsstrategin.
Anmälan och information
David Levren
david.levren@dalarnasciencepark.se
Telefon: 070-360 44 03
Ange vilket eller vilka möten du vill delta i och om du har behov av specialkost. Vi ser gärna att du deltar på plats hos oss i Borlänge, men det finns möjlighet att medverka via Teams om det passar bättre. Sista anmälningsdag är 10:e juni.
Morgondagens Mat – tre möten om livsmedelsstrategin
I mars 2025 antogs en ny nationell livsmedelsstrategi med fokus på ökad robusthet, export och stärkt svensk kvalitet. Som en del i att ta fram en regional strategi för Dalarna bjuder Dalarna Science Park in till tre tematiska möten. Syftet är att samla in kunskap, idéer och perspektiv från branschaktörer i länet. Jordbruksverket arbetar samtidigt fram en målbild för svensk livsmedelsproduktion till 2030, med bland annat förslag om ökad produktion av sjömat, spannmål, kött, mjölk och gröna proteiner. Nu behöver vi tillsammans identifiera mål och möjligheter som passar Dalarnas förutsättningar.
- Från idé till marknad. Tisdag 17 juni 2025, kl. 09.00–11.15
- Tydliga spelregler och gemensam riktning. Torsdag 19 juni 2025, kl. 09.00–11.15
- Mångfald och beredskap i livsmedelssystemet. Tisdag 17 juni 2025, kl. 13.00–15.15