Vad krävs för att fler företag ska vilja och kunna ta plats i Dalarnas livsmedelskedja, från mathantverk till industriell produktion? Vi diskuterar företagsutveckling, kompetensförsörjning, generationsväxling och hur vi tillsammans stärker livsmedelssystemets försörjningsförmåga och beredskap, samtidigt som vi tar tillvara systemets mångfald, samhällsnytta och förmåga att möta fler behov än enbart kaloriproduktion. Kaffe och smörgås serveras från 08:30.
Detta är möte (tre av tre) i serien Morgondagens Mat – tre möten om livsmedelsstrategin.
Anmälan och information
David Levren
david.levren@dalarnasciencepark.se
Telefon: 070-360 44 03
Ange vilket eller vilka möten du vill delta i och om du har behov av specialkost. Vi ser gärna att du deltar på plats hos oss i Borlänge, men det finns möjlighet att medverka via Teams om det passar bättre. Sista anmälningsdag är 10:e juni.
Morgondagens Mat – tre möten om livsmedelsstrategin
I mars 2025 antogs en ny nationell livsmedelsstrategi med fokus på ökad robusthet, export och stärkt svensk kvalitet. Som en del i att ta fram en regional strategi för Dalarna bjuder Dalarna Science Park in till tre tematiska möten. Syftet är att samla in kunskap, idéer och perspektiv från branschaktörer i länet. Jordbruksverket arbetar samtidigt fram en målbild för svensk livsmedelsproduktion till 2030, med bland annat förslag om ökad produktion av sjömat, spannmål, kött, mjölk och gröna proteiner. Nu behöver vi tillsammans identifiera mål och möjligheter som passar Dalarnas förutsättningar.
- Från idé till marknad. Tisdag 17 juni 2025, kl. 09.00–11.15
- Tydliga spelregler och gemensam riktning. Tisdag 17 juni 2025, kl. 13.00–15.15
- Mångfald och beredskap i livsmedelssystemet. Torsdag 19 juni 2025, kl. 09.00–11.15