Tävla med din idé i Dalarnas största idétävling!

Tävla med din idé i Dalarnas största idétävling!

Har du tänkt ut en fiffig lösning? En smart tjänst eller en helt ny produkt? Tävla med din idé i Dalarnas största idétävling! Tävlingsperioden pågår från den 1 februari till den 28 februari 2023.

Jagharenidé.nu är tävlingen för idéer med potential som ger invånare i Dalarna chansen att utveckla en produkt och tjänst och starta ett företag. Tävlingen vänder sig till både privatpersoner och egna företagare.

‒ Vi står inför många samhällsutmaningar som kräver nya kreativa och hållbara lösningar. Vi är säkra på att det finns massor av fantastiska idéer där ute hos Dalfolket. Det behövs ingen färdig prototyp eller affärsmodell för att tävla, det räcker med att du kan beskriva din idé text, säger Brita Klingberg, affärsutvecklare på Dalarna Science Park.

Läs mer och tävla

Fina priser

Tre vinnare tilldelas pris i form av affärsutvecklingsstöd och coaching från experter inom olika områden. Första priset är affärsutvecklingsstöd till ett värde av 50 000 kronor i form av en plats i Dalarna Science Parks företagsinkubator i 6 månader och en check för bidrag till ett startkapital till ett aktiebolag (stipendium på 25.000 kronor). Andra och tredje pris är affärsutvecklingsstöd till ett värde av 25.000 kronor respektive 15.000 kronor.

‒ Vi jobbar varje dag med att stötta företag och har ett brett nätverk av experter för att kunna stötta innovation inom branscher och marknader. Coachningen anpassas individuellt och de vinnande bidragen har tillgång till experter inom allt från marknadsföring, juridik, försäljning och patent, säger Brita.

Idéerna bedöms av en jury utifrån hur nyskapande idén är, hur den skapar värde för kunden, om den är hållbar för vår värld och har potential att växa och bli lönsam.

Lämna in ditt bidrag på jagharenide.nu under tävlingsperioden som pågår från den 1 februari till och med den 28 februari. Alla bidrag hanteras under sekretess det är fritt fram att delta med flera bidrag.

Läs mer och tävla

Jagharnenide.nu i Dalarna genomförs i samarbete med Sparbanksstiftelsen Dalarna.