I inkubatorn

Smart City Sweden

AGNSY AB

Thomas Gilén, Maria Burénius Melander och Robert ”Glenn” Blank driver företaget AGNSY. De utvecklar en plattform för att på ett enkelt sätt kunna ta betalt för producerat digitalt material iform av texter, bilder och filmer.

Smart City Sweden

ask:now

ask:now kopplar ihop rådgivare med målgrupper som har ett behov av expertkunskap och stöd utan onödig handläggningstid eller kostnad, ”on-demand”. ask:nows ambition är att bli konsultbranschens Uber – en ”game changer” som förändrar synsätt och metoder för hur vi köper och säljer rådgivning, imorgon. Fredrik von Homeyer och John Minkhe är två av tre grundare av ask:now och detta spännande företag finns i Idre, Älvdalens kommun.

Smart City Sweden

Berg & Landskap AB

Berg och landskap arbetar med kreativ, hållbar och ekonomisk markskötsel.

Smart City Sweden

Booksquare

Simon och Filip Hedlund är grundarna av Booksquare - en streamingtjänst för kurslitteratur i form av e-böcker för högskolestudenter. Styrelseordförande är Lena Lagestam.

Smart City Sweden

Casamancéa AB

En idé om ett innovativt växtbaserat cashewkött till matlagning. Köttet utvinns från den näringsrika spillfrukten cashewäpple i samband med produktionen av cashewnötter i Senegal, i Västafrika. Varumärket Cashewmeetly är förpackad i en hållbar affärsmodell med mål att generera tusentals nya arbetstillfällen till annars arbetslösa kvinnor, återinvestera delar av vinsten till att finansiera barn- och ungas skolgång, stötta lokala välgörenhetsprojekt och erbjuda mikrolån till kreativa entreprenörer på plats i produktionslandet.

Smart City Sweden

Expect Magic

Nytänkande och häpnadsväckande magishower runt om i världen som involverar, engagerar och ger en upplevelse utöver det vanliga. Showerna erbjuds dels som event till större företag, dels som krogshower etc till privatpersoner. Till branschen levereras färdiga akter och gadgets samt konsultationstjänst.

Smart City Sweden

Grab & Eat

Grab & Eat erbjuder företag som saknar närhet till restauranger klimatsmart mat, mellanmål och dryck och bidrar på så sätt till att skapa en mer attraktiv arbetsplats.

Smart City Sweden

Healthy Homes

Healthy homes skapar ett hälsosammare hem med behovsstyrd ventilation.

Smart City Sweden

Hollistay AB

Det skall vara enkelt att boka sitt campingäventyr! Att ge sig ut på vägarna med husvagnen, husbilen eller med tältet ger känslan av FRIHET, nya UPPLEVELSER, ÄVENTYR och nya GEMENSKAPER! En helt ny bokningsplattform Online 2019 för alla som besöker en camping.

Smart City Sweden

Insta CNC

Erbjuder snabb tillverkning av prototyper, maskindelar och verktyg i främst stål och aluminium. Via egenutvecklade algoritmer skapas en automatiserad affärsprocess som börjar med att kunden laddar upp sin 3D-modell på webben, får ett sekundsnabbt svar på pris och leveranstid och kan beställa färdig detalj med leverans inom 5 dagar. Tjänsten skapar ett heldigitaliserat flöde genom leverantörskedjan.

Smart City Sweden

Kwikk

Kwikk erbjuder en digital betalfunktion som gör det möjligt att på ett enkelt sätt sälja på nätet. Såväl på sociala medier som på sina hemsidor utan att behöva lära sig programmera eller anlita konsulter. Teamet bakom Kwikk är Joakim Andersson, Madelena Stunis och David Forsberg.

Smart City Sweden

Opto Pro

Petri Ruotsalainen, Calle Lindroth och Jan Zackrisson driver företaget OptoPro. De utvecklar och säljer en digital plattform för projekthantering inom fiberutbyggnad och kraftnät.

Smart City Sweden

Penaka Solar

Utvecklar nya tekniska lösningar för elförsörjning och bevattning av åkermark i utvecklingsländer. Santhan Reddy och Praneeth Kumar, båda ingenjörer som examinerats vid Högskolan Dalarna och är entreprenörerna bakom Penaka Solar.

Smart City Sweden

Prata mera Sverige AB

Prata mera erbjuder e-hälsovård och traditionell vård mot psykisk ohälsa.

Smart City Sweden

QC Renewable Energy AB

Affärsidéen är dels att sälja produkter för solenergi i utvecklingsländer och dels insatser för energieffektivisering och avfallshantering i flerbostadshus i Sverige. De erbjuder ett verktyg för att åstadkomma beteendeförändring och resultat i form av förbättrad sortering av avfall. Metoden ska användas på målgruppens modersmål där teamet har stor kompetens inom olika kulturer & språk. - Hållbarhet är högt på vår agenda, menar Faisa Abdi som är en av fem delägare.

Smart City Sweden

Rayzer

Innovativa produkter för att öka trafiksäkerheten och vill bidra till nollvisionen. Det är Lars Svelander tre kollegor som driver Faluföretaget.

Smart City Sweden

Restaurang Basta

Ett italienskt innovativt helhetskoncept och en urban mötesplats som står i korsningen mellan det italienska köket och den pulserande staden.

Smart City Sweden

Selfcheck

Inom många verksamheter finns behov och till och med krav på regelbundna kontroller av utrustning eller lokaler. Det tar tid och resurser att utföra och dokumentera dessa kontroller. Selfcheck erbjuder en unik lösning så att varje kund får en installation som är kundanpassad och dokumenterad i en webplattform.

Smart City Sweden

SentinaBay AB

Teknik för härdning av stålytor med titanoxid.

Smart City Sweden

Simplitude

En strategisk innovationspartner som skapar verklig effekt av digitalisering. AnnaMaria Löffler, Fredrik Hoel, Mattias Rytterkull, Lars Flodman och Kenneth Lind är grundarna av Simplitude. Ett team med olika infallsvinklar, erfarenheter och specialistkompetenser.

Smart City Sweden

Svenska inredningsrör

Inredningsrör.se erbjuder unika och handtillverkade möbler i industriell stil. Montering sker enkelt med handkraft, helt utan verktyg. -Jag vill arbeta hållbart, långsiktigt och inte med slit och släng. Med mina inredningsrör behöver du aldrig slänga och köpa nytt, menar Johan Lindberg.

Smart City Sweden

Tall Guru AB

Tall Gurus projekt Whtisit är en applikation som hjälper butiker att synas på internet. Applikationen samlar information från tillverkare och affärer och gör det möjligt för en konsument att veta vad som finns att köpa i butiken runt hörnet. Istället för att beställa samma vara på internet.

Smart City Sweden

Tångkullan

Tångkullan - Hälsa från havet. Vi erbjuder produkter och tjänster med svenska alger för en hållbar livsstil. Tångkullan bildades 2020 och är ett familjeföretag med rötter på Öckerööarna och i Dalarna.

Smart City Sweden

Tebrito AB

Tebrito ska producera en hållbar ny proteinråvara med hög funktionalitet baserad på mjölmask och därmed vara en vital del i en klimateffektiv livsmedelsproduktion.

Smart City Sweden

Vivolab

Morgondagens hälsa idag. Högkvalitativa medicintekniska produkter. Först ut är en ”andningsnapp” med ett luftfilter för olika typer av luftföroreningar, bakterier, virus mm. De går globalt och digitalt direkt med återförsäljare i Norge och Danmark – till att börja med!