Alla artiklar & inlägg

Här hittar du hela vårt artikel- och inläggsarkiv.

Närmast noll vinner!

Halvvägs till 2030, då FN’s hållbarhetsmål ska vara uppnådda, har vi tagit hållbarhets-temperaturen i länet via vår digitala innovationspanel. Vi har ställt frågor kring hur aktörer i Dalarna ser på Agenda 2030.

Läs mer

Ny bild av Dalarna ska fånga talangerna

"Tillsammans ska vi nå ut med budskapet om att Dalarna är en attraktiv och modern karriärregion. Företagen behöver sitta i förarsätet, så bli en partner i ”In Dalarna” redan idag,"

Läs mer

Verktygslåda för talangattraktion

Vi behöver gemensamt stärka Dalarna som plats och därför har den här verktygslådan tagits fram.

Läs mer

Innovationspanelens resultat: 84 procent mer medvetna idag

Årets andra Innovationspanel har just genomförts och resultatet sammanställts. Temat för den digitala undersökningen den här gången var hållbarhet. Halvvägs till 2030, då FN’s hållbarhetsmål ska vara uppnådda, har Dalarna Science Park tagit hållbarhetstemperaturen i länet. Frågor kring hur aktörer i Dalarna ser på, och verkar efter, Agenda 2030 ställdes och gav till stor del samstämmiga och tydliga svar.

Läs mer

Succéprogrammet Navigator startar i Dalarna – ska få småföretag att växa

Alla vinner på att mikro- och småföretag växer eftersom de skapar fler jobb och ökar produktiviteten i landet. Därför satsar nu Dalarna Science Park, tillsammans med Leksands Sparbank, på konceptet Navigator Scaleup. Det går ut på att erfarna entreprenörer, så kallade Navigator-coacher, stärker företag som har ambitionen att växa.

Läs mer

Som vi har letat!

Och här är de! Tre kvinnor som gör det som forskare, föreläsare och samhällsaktörer alla är överens om.  Tre kvinnor som har idéer som kan bidra till Sveriges välfärd och till arbetet med att nå de globala målen. 

Läs mer

Vi vill veta vad du tycker om hållbarhetsarbetet i Dalarna!

Nu är det dags för en ny omgång av Dalarnas innovationspanel på temat hållbarhet. Med hjälp av dig vill vi ta tempen på vårt län. Vart är vi på väg? Vilka utmaningar står vi inför och vilka möjligheter väntar runt hörnet?

Läs mer

Här är några av Dalarnas allra bästa idéer

Jamila Boccaccio, Ivana Radic och Moshira Hassan. Så heter de tre pristagarna i innovationstävlingen Jagharenidé.nu. – Dessa tre smarta kvinnor har presenterat idéer som löser samhällsviktiga problem och som dessutom har internationell potential, berättar Brita Klingberg, affärscoach vid Dalarna Science Park och tävlingsjuryns ordförande.

Läs mer

SKAPA 2023 söker Sveriges bästa innovatörer

Läs mer

Många tror på innovationskraften i Dalarna

Läs mer