Alla artiklar & inlägg

Här hittar du hela vårt artikel- och inläggsarkiv.

Det räcker inte med en ny idé

Som hela Dalarnas innovationsarena jobbar Dalarna Science Park ständigt med nya idéer. Det gör vi via olika utvecklingsprojekt och genom att stötta företag med processer för framsteg och förbättring. Nya innovativa startups tar plats i vår inkubator och befintliga företag kan möjliggöra sitt arbete för att bli mer innovativa och hållbara. Just nu arbetar vi också med två helt nya koncept för att stötta innovationskraften i vårt län. Med ett ...

Läs mer

Tävla med din idé i Dalarnas största idétävling!

Har du tänkt ut en fiffig lösning? En smart tjänst eller en helt ny produkt? Tävla med din idé i Dalarnas största idétävling! Tävlingsperioden pågår från den 1 februari till den 28 februari 2023.

Läs mer

Digitala förflyttningar som hävstång

Mycket har redan skrivits om Borlängeföretaget Simplitudes resa från ett litet trevande start up-företag till dagens storslagenhet. De sex grundarna hade förvisso en stor erfarenhetsbas i ryggen när de tillsammans klev in i bolaget, men minorna var ändå många när en riktning skulle pekas ut för framtiden. "Vi fick en bra start och det var mycket tack vare Dalarna Science Park, säger en stolt vd Fredrik Hoel"

Läs mer

Jobba hos oss!

Just nu söker vi på Dalarna Science Park dig som vill vara med att bidra till förändring och som vill vara en del av att driva utveckling i hållbarhetens tecken. Är du en kommunikatör med digitalt fokus eller en driven hållbarhetsstrateg? Kom och jobba med oss!

Läs mer

Inkubatorprogrammet stärker idéer och innovatörer

I Dalarna Science Park finns Dalarnas enda företagsinkubator – ett växthus för innovatörer och entreprenörer med spännande idéer och nystartade bolag. Här får deltagarna löpande affärscoachning, många nya kontakter, hjälp att hitta finansiering och tillgång till flera olika nätverk.

Läs mer

Året då vi kunde ses igen!

År 2022 har varit motsättningarnas år. Jobbiga händelser i vår omvärld har påverkat och skakat om oss. Trots det kommer jag att minnas det som året då samhället kunde öppna upp igen. Året då vi åter kunde samla en massa klokskap i ett och samma rum och samtidig framgångsrikt fortsätta föra dialoger digitalt.

Läs mer