Alla artiklar & inlägg

Här hittar du hela vårt artikel- och inläggsarkiv.

Dalarnas innovationspanel #2 2021

Nu är det dags för omgång två av Dalarnas innovationspanel! Med hjälp av dig vill vi ta tempen på vårt län. Vart är vi på väg? Vilka utmaningar står vi inför och vilka möjligheter väntar runt hörnet? Tillsammans ska vi ta pulsen på Dalarna. 

Läs mer

Dalarna är ett län med många möjligheter - den perfekta work-life regionen

Just nu kan vi se att många vänder blicken hit till Dalarna. Svemestertrenden kommer att vara stark även i år. Låt oss utnyttja den och vara goda ambassadörer för det Dalarna vi älskar så mycket.

Läs mer

Simplitude på fortsatt väg mot hållbarhet 

Söker du en strategisk innovationspartner för att få bästa effekt av digitaliseringen? Då ska du kontakta Borlängeföretaget Simplitude. Ett bolag som tänker stort och siktar på expansion, inte bara i Sverige utan även internationellt. Målet är att ha Tesla som kund! 

Läs mer

OPTOPRO FORTSÄTTER DIGITALISERA OCH UTVECKLA

Även om pandemin har varit utmanande så har det interna arbete, det inneburit, varit utvecklande och skapat tillväxt för Borlängeföretaget Optopro. De fyra anställda har utvecklat flera tjänster som är redo för marknaden; både nationellt och internationellt!   

Läs mer

PRATAMERA BALANSERAR TILLVÄXTEN MED KVALITET

Faluföretaget Pratamera har sedan starten 2017 successivt vuxit och är nu över 70 anställda. De har vuxit snabbt, strategiskt och med flera olika tjänster. Pandemin har bidragit med extra tillväxt då flera sökt e-hälsovård för psykisk ohälsa.  

Läs mer

Hållbar innovativ, omställning och tillväxt för att stärka Dalaföretag

Pandemin är en utmaning för små och medelstora företag. Att öka förmågan att ställa om, tänka nytt, använda nya verktyg och bredda nätverket men även öka kunskapen och innovationsförmågan. Detta är utmaningar som många dalaföretag brottas med. Dalarna Science Park har nyligen fått uppdraget från Tillväxtverket och Region Dalarna att bidra med hållbara innovationsprocesser och tillväxt för Dalarnas företag.  

Läs mer