Alla artiklar & inlägg

Här hittar du hela vårt artikel- och inläggsarkiv.

FUTURE HEALTH TODAY – VIVOLAB ÄR REDO!

Nyfikenheten att testa eget entreprenörskap och med många innovativa idéer gjorde att Fredrik Bokvist och Lars Thelin vågade! Nu är de båda redo att lansera sin första högkvalitativa medicintekniska produkt; först ut är en ”andningsnapp” med ett luftfilter för olika typer av luftföroreningar, bakterier, virus mm. Och de lanserar inte bara i Sverige utan går globalt och digitalt direkt med återförsäljare i Norge och Danmark – till att börja med!     

Läs mer

Kris föder nya möjligheter!

Pandemin har påverkat många svenska företag men i den värsta av kriser har vi sett företag som visat en imponerande initiativ- och handlingskraft. Näringslivet i Dalarna har klarat sig relativt bra så här långt. Vi har inte drabbats av konkurser i samma utsträckning som företag i många andra delar av vårt land. Men läget är absolut allvarligt och vi kan komma att se ett annat mönster under hösten.

Läs mer

Nytt kvinnligt nätverk för mångfald och hållbart byggande

Nu drar ett nytt affärsnätverket för kvinnor i byggsektorn igång. Women Building Sweden ska utveckla det hållbara byggandet i Dalarna och övriga landet, skapa nya affärsmöjligheter, öka innovationsmöjligher och driva på för att få in fler kvinnor i byggbranschen.

Läs mer

Angelica Ekholm stärker framtiden med ny filosofi

Nya utmaningar väntar för Angelica Ekholm, när hon nu startar som VD för Dalarna Science Park. Med 3 dagar på jobbet är hon redo att byta fokus från att jobba med i huvudsak Borlänge till att ta sig an hela Dalarna. Det nätverk regionalt och nationellt som byggts upp de 4,5 åren på Borlänge kommun blir en stöttepelare i det nya uppdraget.

Läs mer

En hållbar värld är fokus för QC Renewable Energy

Att bygga hållbara kontakter och affärer mellan Östafrika och Sverige är målsättningen för QC Renewable Energy. Fokus är att sälja och installera solcellssystem till både privata och kommersiella kunder. Målet är att bidra till nya möjligheter och innovationer för människor och företag i framförallt Somalia och Kenya. Till att börja med! Ambitionerna är stora för Faisa Abdi och Muse Farah, som utvecklar bolaget med affärscoachning från Dalarna Science Park. ...

Läs mer

Vi måste ta tempen på startups - igen!

Under våren genomfördes två enkäter som visade att sju av tio startups riskerade att inte överleva sex månader. Flera åtgärder är föreslagna för att rädda innovationsföretag och framtidens jobb. Hjälp oss att delta i BAROMETERN. Senast 21 augusti behöver vi svaren!

Läs mer