Alla artiklar & inlägg

Här hittar du hela vårt artikel- och inläggsarkiv.

Green Buffers nya säkerhetslösning räddar liv vid tågolyckor

Varje år inträffar mellan 350 och 400 allvarliga tågolyckor i världen. Olyckor som kan få förödande konsekvenser för människor och samhället. Roger Danielsson och hans team på inkubatorföretaget GREEN BUFFERS AB har skapat en innovativ, patenterad och prisbelönt säkerhetslösning för tåg som räddar liv och skapar ett hållbart resande.

Läs mer

Sveriges första konferens om insekters roll i livsmedelskedjan

Under två dagar samlades för första gången forskare, företag och intressenter från Sverige, Norge, Danmark och Österrike hos Dalarna Science Park för att diskutera hur insekter kan användas som en del i lösning för att producera mer hållbara livsmedel och foder.

Läs mer

Dalarnas innovationspanel #3 2022

Nu är det dags för en ny omgång av Dalarnas innovationspanel! Med hjälp av dig vill vi ta tempen på vårt län. Vart är vi på väg? Vilka utmaningar står vi inför och vilka möjligheter väntar runt hörnet?

Läs mer

Det är dags att uppgradera bilden av Dalarna!

Nu är vi tillbaka på jobbet, med en härlig höst framför oss. Full av nya möjligheter! Innan vi gick på semester var en av höjdpunkterna att få visa upp Dalarnas framtidstro och entreprenörskraft i Almedalen. Väl tillbaka på jobbet ser vi hur Dalarna fortsätter utvecklas.

Läs mer

Stort intresse när Dalarnas tillväxt diskuterades i Almedalen

Den 6 juli anordnade vi ett Dalarna Talks från Visby på temat – Dalarna som Sveriges framtida tillväxtregion. 200 personer deltog på plats och via livesändning och många fortsätter titta i efterhand på den inspelning som du hittar här nedanför.

Läs mer

En gemenskap inom camping som bara växer

Det var för fem år sedan som Malin och Lars Mellstrand identifierade att det fanns intressanta och tydliga utvecklingsområden inom det växande campingområdet. Och nu är stora saker i görningen, som i bokstavlig mening, flyttar gränserna för deras företagande. De har varit en del av Dalarna Science Parks företagsinkubator.

Läs mer