Alla artiklar & inlägg

Här hittar du hela vårt artikel- och inläggsarkiv.

5 saker som förändrar för företag

Det är mycket som har redan förändrats, och kommer fortsätta att förändras, i samband med pandemin. Härom veckan fick jag i uppdrag av Tankesmedjan Dalarnas Framtid att summera mina tankar med utgångspunkt i den kris som råder. Jag valde att sammanfatta hur jag ser att företagandet förändras i en par punkter och här delar jag med mig av mina tankar.

Läs mer

DIGITAL MAGISKOLA MED EXPECT MAGIC

Att tänka nytt och ställa om istället för att ställa in är mer vardag är tillfälligheter nu förtiden. Magikern Pontus Lindman ställde om på 45 minuter! Från att vara bokad med magiskola live till att köra digitalt. Pontus väljer att lansera magiskolan på plattformen Show Devote vilken är en nysläppt tjänst genom företaget Agnsy. Både Pontus Lindmans företag Expect Magic och Agnsy ingår i Dalarna Science Parks inkubator där de ...

Läs mer

Magiska samarbeten på gång!

Showdevote har haft en hektisk lansering, kunder från samtliga målgrupper har hört av sig för att de vill komma igång. Dansskolor, föreläsare, influencers, musiker, fotbollslag, gym, simsällskap, konstnärer, innebandylag, retoriker och inte minst en magiker. Nu är magiska samarbeten på gång, så håll ut till nästa vecka!

Läs mer

Nya internationella möjligheter med solenergi och regnvatten

Penaka Solar arbetar för att utveckla nya tekniska lösningar för elförsörjning och bevattning av åkermark i utvecklingsländer. Santhan Reddy och Praneeth Kumar, båda ingenjörer samt Samhita Rathod, business intelligence analyst, är entreprenörerna bakom Penaka Solar. Nyligen har de varit med i den nationella tävlingen ”Startup Climate Action”, där deras idé valts ut till slutlig utvärdering; de blev utvalda att ha ”bästa affärsidé” och vann ”folkets röster”. 

Läs mer

Positiv utveckling inom livsmedelsförädling i Dalarna

I Dalarna sysselsätts närmast tio tusen personer inom livsmedelskedjan och det finns potential att öka ännu mer. - Att kunna visa en tydlig bild över att det går åt rätt håll i livsmedelsbranschen och för livsmedelsförädlingen är verkligen roligt, säger David Levrén.

Läs mer

Villa Zero - Sverige första koldioxidneutrala småhus byggs i Dalarna

Ett unikt utvecklingsprojekt har inletts i Borlänge. Målet är att under 2021 bygga ett koldioxidneutralt småhus med framtidens mest hållbart byggtekniska lösningar samt byggmaterial; Villa Zero. Finns möjlighet att bygga småhus med grunden av trä istället för betong, då betongen har hög belastning på klimatet?  

Läs mer