Alla artiklar & inlägg

Här hittar du hela vårt artikel- och inläggsarkiv.

Sverige och den gröna omställningen är en förebild internationellt – låt oss dra nytta av det

Dalarna Science Park har nyligen avslutat årets andra Innovationspanel, denna gång på temat internationalisering. Undersökningen är genomförd av Novus, med fler än 1000 respondenter från Dalarna mellan 18 och 65 år, och vi är glada att kunna dela med oss av resultaten.

Läs mer

Dalarna Science Park lanserar Cirkulär Industriaccelerator

Söker nu tillsammans med Arctic Paper, Gevalia och SSAB cirkulära lösningar från hela världen. Nu startar Dalarna Science Park en cirkulär industriaccelerator, en flerårig satsning som ska bidra till ökad cirkularitet och hållbarhet. – Många industrier har stora restströmmar som skulle kunna omvandlas till nya produkter och tjänster eller bli del av nya processer. Potentialen är enorm, säger Cecilia Carter, projektledare.

Läs mer

Cirkulära Industriacceleratorn söker lösningar från företag som vill göra världen mer cirkulär

Nu lanserar vi på Dalarna Science Park den Cirkulära Industriacceleratorn, där vi matchar industriernas restströmmar med startups och etablerade företag för att främja cirkularitet och nya affärsmöjligheter.

Läs mer

Dalarna med när ekonomin vänder  

Nyss hemkommen från Åre Business Forum, eller Nordens Davos, som det också kallas, är jag full av förhoppning om Sveriges ekonomi och framtida tillväxt. Och jag är övertygad om att våra företag i Dalarna, som är både innovativa och långt framme i den gröna omställningen, har möjligheter att både växa och expandera med Sverige som utgångspunkt.

Läs mer

Ull från Dalarna en värdefull råvara för en hållbar och cirkulär industri

Efterfrågan på hållbara material ökar stadigt, samtidigt slängs majoriteten av den svenska ullen – det gäller inte minst ull från Dalarna. För att möta efterfrågan och minska resursslöseri kraftsamlar 20 fårägare, företag och forskare för att särskilt fokusera på insamling av ull i Dalarna med omnejd. Målet är att omvandla svensk ull till en värdefull och hållbar råvara inom bygg, möbler, mode, outdoor och heminredning. Projektet är en uppföljning av...

Läs mer

SKAPA 2024 söker Sveriges bästa innovationer

Idéer som kan utvecklas till innovationer är ofta nyckeln till framgångsrika företag. Har du hittat en helt ny lösning, utvecklat en produkt eller tjänst som kan leda till kommersiella möjligheter? Över en halv miljon kronor ska dela ut till Sveriges mest innovativa idéer. Nu är det dags att ansöka till SKAPA-priset 2021. Du tävlar om SKAPA-priset på 550 000 kr och SKAPA-priset talang för unga innovatörer på 250 000 kr.

Läs mer

Studenter hjälper energibolagen i Dalarna att tänka nytt

I helgen avgjordes den andra upplagan av Dalarna 24h Innovation Challenge, eventet där högskolestudenter arbetar ett dygn med en komplex utmaning. I år stod frågor kring den gröna energiomställningen i centrum och studenternas nytänkande imponerar.

Läs mer

Dags för ny upplaga av Dalarna 24h Innovation Challenge

Hur kan energibolagen i Dalarna engagera fler i den gröna energiomställningen? Och vad kan bolagen själva göra? Det är ett par av frågorna som studenter från Högskolan Dalarna snart ska ta sig an i den andra upplagan av Dalarna 24h Innovation Challenge.

Läs mer

En stor andel åldrande befolkning ses som Dalarnas största samhällsutmaning

I dagarna har resultatet från årets första Innovationspanel sammanställts. En undersökning som genomförts av Novus på uppdrag av Dalarna Science Park. På temat samhällsutmaningar och innovation har över tusen personer i Dalarna i åldrarna 18 – 65 år besvarat frågor. Tydligt är att Dalarnas åldrande befolkning ses som den största samhällsutmaningen tillsammans med en potentiellt försvagad ekonomi inom kommuner och region. Samtidigt finns en stark tilltro till att innovationskraften är...

Läs mer

Vilka har Dalarnas bästa idéer 2024?

Snart är det återigen dags för jagharenide.nu, en av Sveriges största idétävlingar. Den är öppen för alla över 18 år och i Dalarnas prispott ligger affärscoachning och och 20 000 kr till att utveckla idén.

Läs mer