ASK:NOW OCH FÅ DIGITAL RÅDGIVNING NÄR DU VILL

ASK:NOW OCH FÅ DIGITAL RÅDGIVNING NÄR DU VILL

ask:now är en digital rådgivningstjänst ”on-demand” där kunden kan söka, boka, arbeta tillsammans och betala för en bred bas av kompetenser inom såväl rådgivning som för utförande av tjänster.
Bolaget ask:now får stöd och råd i sin affärsutveckling genom Dalarna Science Park.

Tjänsten kopplar på ett enkelt sätt ihop rådgivare med målgrupper som har ett ”on-demand-behov” och som kräver expertkunskap och stöd utan onödig handläggningstid eller kostnad. Man betalar enbart för den tid och den rådgivare man själv väljer.

–  ask:now ger en omedelbar tillgång till högkvalitativa råd och tjänster och kunden betalar endast för den effektiva tid som behövs vid varje enskilt tillfälle. Med ask:now kan även småföretag och små kommuner få svåra frågeställningar lösta på kort tid, mot en låg kostnad och av etablerade experter. Dessutom är kostnaden helt förutbestämd och likaså när leveransen ska ske, säger Fredrik von Homeyer, vd för ask:now.

”Vi vill göra det enkelt och smidigt för kunden”

Tillsammans med två medgrundare, John Minkhe och David Hellström, driver Fredrik bolaget med säte i Idre. De såg ett behov av att snabbt få tillgång till kompetens och ville tillgängliggöra detta digitalt. Under hösten 2021 kommer webbtjänsten att publiceras. En tjänst som är enkel att använda och som kommer vara tillgänglig via dator eller mobil för alla; både privatpersoner, företag och offentliga organisationer.

Exempelvis kan en mindre kommun eller företag behöva komma i kontakt med en HR-expert eller affärsjurist; genom ask:now-plattformen söker man en leverantör för tjänsten, kopplar upp, genomför och betalar. Enkelt och smidigt, menar Fredrik.

– Vi i teamet för ask:now har som målsättning att bli den ledande digitala tjänsten ”On-demand”, i vilken kunden kan boka kompetenser för såväl rådgivning som för utförande av tjänster. Leverantörerna är professionella och kvalitetssäkrade. Företag, offentlig sektor samt även privatpersoner som är kunder, får ”on-demand” sitt behov tillgodosett – och betalar endast för den tid som använts. I ask:now hanteras hela processen från att hitta rätt leverantör, beställa, utföra tjänst/råd, betalning till kvittens.

Bred och gedigen erfarenhet och kompetens i teamet

Teamet i ask:now består av Fredrik von Homeyer, tidigare affärsjurist och projektledare bl a från Stampen och Chalmers Tekniska Högskola, John Minkhe, senior projektledare och entreprenör samt David Hellström, civilingenjör inom industri, infrastruktur och energi och ordförande i bolaget.

Tillsammans har de en bred och lång erfarenhet av företag, projekt och verksamheter men sökte ändå stöd och råd genom inkubatorn på Dalarna Science Park. Något de inte ångrar!

–  Det har varit ett lyckokast att få tillgång till kontakter och konkreta råd genom affärsutvecklarnas olika kompetenser och nätverk. Vi har fått stöd inom ekonomi och finans, ledningsstruktur och tillgång till samarbetspartners och utvecklare av plattformen. Ovärderligt, menar Fredrik von Homeyer. Vi har även andra tjänster på gång inom plattformen, bl a en enklare variant av digitala möten utan krav på lösenord mm. Även här får vi inkubatorns råd och stöd.
Vi vill tänka stort och större för bolaget och har internationella planer – Norge, Danmark och Tyskland står först i tur – och här har vi bra kontakter själva men kommer att ta hjälp av inkubatorns coacher:

– ask:nows affärsidé kunde inte ligga bättre i tiden. Genom att hela tiden tänka på plattformens skalbarheten och digital tillgänglig så finns nästintill oändliga möjligheter att hjälpa människor med möten, tjänster, logistik etc, menar affärscoach Karin Burgaz.  Det är en glädje att få arbete med ett så drivet team där de tre grundarna verkligen nyttjar varandras olikheter och personligheter. Jag ser fram emot att få stötta och följa ask:nows framgångar!

Fredrik von Homeyer, som erfaren affärsman, delar gärna med sig av råd och tips för att lyckas med att utveckla ett företag.

Tre råd för att lyckas:

  • ha ett bra team, se till att kemin stämmer och gärna med olika kompetenser
  • ta råd i affärsutvecklingen genom coacher
  • satsa på affärsidén och bolaget fullt ut och kör på till 100%

Utveckla din idé

Har du en idé som vill utveckla vidare? Oavsett hur långt du har kommit med din idé är du välkommen att delta i denna digitala workshop där en av våra...

Läs mer