Väx med export!

Väx med export!

Hur gör man för att sälja sina tjänster och produkter utomlands? Vilka tullregler gäller?  Vad behöver jag tänka på?  

Dessa och många andra frågor finns det möjlighet att få svar på under torsdagen den 28 september. Dels i samband med ett frukostmöte i Mora, under en lunch i Borlänge eller under ett eftermiddagsmöte i Avesta. När passar det dig?  

Ta chansen att lära dig av företag redan aktiva på en internationell marknad. Företagen Morakniv, Skistart, Bruzzoni, Monarik Exercise, FEAL och P. Solenergi & Service AB finns på plats och delar med sig av sina bästa råd och erfarenheter. Du har även möjlighet att träffa samtliga aktörer som ingår i Dalarnas Regionala Exportcenter och ställa dina frågor till dem direkt.  

Det är inom små och medelstora företag som flera av framtidens exportsuccéer kommer att finnas. Det är främst där som majoriteten av framtidens nya svenska arbetstillfällen kommer skapas. Att dessa företag växer och internationaliseras är därför avgörande för den svenska välfärden. Detta visar den exportstrategi som lanserades av Mikael Damberg. Satsningen på regionala exportcentrum ingår som en del i regeringens exportstrategi, som syftar till att få fler små och medelstora företag att satsa på export och skapa fler jobb i Sverige. 

Ett regionalt exportcentrum finns i Dalarna sedan cirka ett år. Genom detta nätverk av aktörer gör vi det enklare för företag att få rätt stöd i sin process för att internationaliseras. Företagen får kunskap, nätverk och finansiering utifrån specifika behov genom det samlade utbudet av tjänster. 

Vi som ingår i regionalt exportcentrum och finns på plats den 28 september är; Almi Företagspartner AB, Invest in Dalarna, Enterprise Europe Network, Export och Kreditnämnden (EKN), Business Sweden, Mellansvenska Handelskammaren, Länsstyrelsen Dalarna och Tillväxtverket.  

För att sätta ljuset på export och få små och medelstora företag nyfikna på vilka möjligheter det finnas att växa genom att ta sig ut på nya marknader ger sig alltså Dalarnas Regionala Exportcentrum ut på vägarna i Dalarna.  

Programmet i korthet:   

  • Lena Sellgren chefsekonom på Business Sweden berättar om vad du som driver företag bör tänka på i en allt mer osäker omvärld. 
  • Du får också chansen att lyssna på lokala företag redan aktiva på en internationell marknad och som delar med sig av sina erfarenheter. 
  • Möjlighet att nätverka med andra företag som också är nyfikna på export. 

Har du frågor, kontakta projektledare Anna Torsgården, Dalarna Science Park: anna.torsgarden@dalarnascinencepark.se 

Anna Torsgården

Projektledare och hållbarhetsstrateg

070-577 99 57

Väx med export - så här gör du!

Exportföreläsning om förutsättningar och möjligheterna för dig som driver företag i Dalarna. Lena Sellgren chefsekonom på Business Sweden ger dig tips på vad du som företagare ska tänka på i...

Läs mer

Regionalt Exportcenter i Dalarna invigt!

Dalarna är ett av sex pilotlän som utsetts av regering att etablera Regionala Exportcentra. Under torsdagen den 8 december invigdes centrat av statssekreterare Eva Lindström, Näringsdepartementet och Leif Nilsson, Region...

Läs mer