A Sustainable Tomorrow

A Sustainable Tomorrow

2024-09-11 kl. 08:30 - 13:00

Ljusgården, Dalarna Science Park

11

sep

Den 11 september 2024 äger Nordens största digiloga hållbarhetsevent rum – A Sustainable Tomorrows elfte upplaga – med deltagare på lokala hubbar runt om i Norden. Som enda hubbarrangör i Dalarna välkomnar Dalarna Science Park näringsliv, studenter och privatpersoner för att se programmet och fortsätta diskussionerna. Allt är helt kostnadsfritt!2023 deltog 20 000 personer på 150 hubbar, 2024 satsar vi på att nå ännu fler.

Sustainable Tomorrow är övertygade om att gränsöverskridande samarbeten är ett av svaren på vägen till en hållbar morgondag. Framtiden avgörs av hur vi lyckas omsätta våra värderingar och kunskap till konkret handling. Join the movement!

Årets fokusområde ärDissonans – metoder och exempel för att minska glappet mellan det vi vet att vi måste göra och det vi gör.

Program

08.30 – Mingla – kaffe och smörgås
08.45 – Välkommen
09.00 – Sändningen startar. Välkomna till A Sustainable Tomorrow, den elfte upplagan med fokusområde Dissonans
09.05 – Kata Nylén, Kärnan i dissonans
09.17 – Professor John Jamir Benzon Aruta, Globalt perspektiv från Filippinerna
09.27 – Gurgîn Bakircioglu, keynote talare, Plansteksparadoxen
09.57 – Gustaf Skarsgård och Johan M. Reunanen, I tolfte timmen
10.07 – Andreas Magnusson och AcadeMedia, Ung delaktighet och inkludering

10.17 – Paus 25 min

10.51 – Maria Wolrath Söderberg, Samvetet är dött – länge lever samvetet!
11.11 – Johanna Lundgren Gestlöf (hållbarhetschef SPP) och Fredric Nyström (hållbarhetschef AP3), Dissonansen och pengarna

11.31 – Paus 15 min (passa på att köpa din bricklunch i Äteriet Dalarna Science Park och slå dig ner igen och fortsätt lyssna på programmet.)

11.46 – Fredrik Reinfeldt, keynote talare, Internationell omvärldsanalys
12.29 – Kata Nylén, Från dissonans till chans
12.35 – Maria Wolrath Söderberg, Summering av dagen
12.50 – AST Prize
13.00 – Sändningen slutar, avslut och mingel

 

*Huvudpunkter i den digiloga sändningen, med reservation för ändringar.

Anmälan till eventet har ännu inte öppnats upp.

Årets talare

Gurgîn Bakircioglu, Keynote talare 2024

Gurgîn Bakircioglu, föreläsare och journalist, driver frågan om klimaträttvisa för Sveriges förorter och låginkomsttagare. Han betonar behovet av att lyssna på minoritetsgrupper och integrera deras kunskap för att skapa rättvisa och hållbara samhällen. Han uppmuntrar till socialt engagemang genom en stark närvaro i både traditionella och digitala medier.
Foto: Adam Karlsjö

Maria Wolrath Söderberg, Talare 2024

Maria Wolrath Söderberg är docent i retorik vid Södertörns högskola. Hon forskar och undervisar om hur människor resonerar när det gäller klimatomställning. Hon fokuserar på målkonflikter, spänningar och värdekrockar i relation till klimatförändringar och hållbarhet. Uppmärksammad sommarpratare i Sveriges Radio P1 2023.
Foto: Isabelle McAllister

Kata Nylén, Expertrådgivare 2024

Kata Nylén är legitimerad psykolog och medgrundare till Klimatpsykologerna. Hon har en bakgrund inom social hållbarhet och driver nu företaget Shift Collective som hjälper organisationer att utvecklas till resilienta modiga påverkansaktörer. Kata är A Sustainable Tomorrows expertrådgivare inom årets fokusområde Dissonans.

Fredrik Reinfeldt, Keynote talare 2024

Fredrik Reinfeldt är en återkommande och mycket uppskattad föreläsare hos A Sustainable Tomorrow. Han ger en global omvärldsanalys kopplad till årets fokusområde Dissonans, knappt två månader innan presidentvalet i USA. Nu är det viktigare än någonsin att förstå den globala utvecklingen för att kunna gå från ord till handling i det lokala arbetet.
Foto: Photo87.se

Andreas Magnusson, Ungdomsambassadör och programledare 2024

Andreas är en ung klimataktivist, moderator och talare. Han har bred erfarenhet kring klimat- och hållbarhetsfrågor med särskilt fokus på att inkludera unga i omställningen. 2023 belönades Andreas med Kompassrosstipendiet av Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap.