Forskarlunch! Vilka möjligheter ger ökad innovation inom hälso- och välfärdsteknik?

Forskarlunch! Vilka möjligheter ger ökad innovation inom hälso- och välfärdsteknik?

2022-09-30 kl. 12.15 - 13.00

Dalarna Science Park, Borlänge + online

30

sep

Se sändningen i efterhand

Årets tema på ForskarFredag är ”En bättre och friskare värld”. Kom och och ta del av diskussionerna om forskning kring välfärdsteknik, hälsofrågan på EU-nivå och hur företags innovativa lösningar kan möta de stora samhällsutmaningarna.

Du kan köpa din bricklunch i restaurangen och slå dig ner i Ljusgården och lyssna till ett spännande program eller delta via den digitala sändningen. Att vara med på plats kräver ingen föranmälan. Vill du vara med digitalt anmäler du dig nedan så skickar dig ett mail med en länk ett par dagar innan eventet.

Medverkande

Johan Borg, Högskolan Dalarna. Johan är lektor i medicinsk vetenskap med inriktning välfärdsteknik, med speciellt intresse för tillgång till, nyttan med och kostnader för välfärdsteknik.

Marit Finch Westin, Ignite Public. Marit är innovations- och processledare mot offentlig sektor på Ignite Public som kopplar samman offentlig sektors utmaningar med innovativa och handplockade startups. 

Helgi Már Björgvinsson, Rumbline Consulting. Helgi är konsult och specialist inom verksamhetsarkitektur och digital utveckling med många års erfarenhet av förändring i offentliga organisationer.

Moderator är Anna Torsgården, Dalarna Science Park. Anna är projektledare för en förstudie om innovationsekosystem för hälsa och välfärd.  

Se sändningen i efterhand

Forskarlunchen arrangeras av Dalarna Science Park i samarbete med Högskolan Dalarna och 2047 Science Center och är en del av Borlänge Science Festival. ForskarFredag i Dalarna är en del i det nationella projektet ForskarFredag som samordnas av föreningen Vetenskap & allmänhet. Årets tema på forskarFredag är ”En bättre och friskare värld”. 

 

 

Anna Torsgården

Projektledare och hållbarhetsstrateg

070-577 99 57

Boel Blomqvist

Kommunikatör

070-270 22 73