Science Park on Tour – Faluns Företagarvecka

Science Park on Tour – Faluns Företagarvecka

2023-11-24 kl. 08:00 - 12:00

Heymakers, Myntgatan 43, Falun

24

nov

Vi är på turné genom länet och nästa stopp är Falun och Faluns Företagarvecka. 

Välkommen att jobba tillsammans med oss och andra företag under förmiddagen, utbyt idéer och tankar, träffa nya och gamla vänner. Nedan hittar du ett detaljerat program. Vi finns på plats från 09.00-12.00 och vårt drömcafé med kaffe och kaka finns redo för dig. Glöm inte att anmäla dig på de olika programpunkterna som vi på Dalarna Science Park anordnar. Anmälningsformulär hittar du längre ner.

Vi kommer att hålla i Heymakers, Myntgatan 43, Falun.

Program

Kl. 07.30-9.00 Prisutdelning Dalarna Innovation Day Challenge

Under företagarfrukosten kommer vinnarna av Dalarna Innovation Day Challenge att tillkännages.  

Dalarna Innovation Day Challenge är en idétävling med syfte att hitta innovativa idéer som kan göra boende och byggprocesser bättre, hållbarare och hälsosammare. Tävlingen arrangeras av Dalarna Science Park i samarbete med Högskolan Dalarna, Byggdialog Dalarna, Länsförsäkringar och Sparbanksstiftelsen i Dalarna. 

Kl. 09.00-12.00 Kom och prata om din idé  

Välkommen att komma förbi under dagen till vårt drömcafé. Kom och prata idéer med oss och ta en kopp kaffe. Ett gäng från Dalarna Science Park finns på plats under förmiddagen. 

Kl. 09.30 – 10.00 Berömda misslyckanden

Genom historien har stora och välfinansierade satsningar misslyckats, medan till synes enkla lanseringar blivit succéer. Vad beror det på? Vad kan vi lära oss, och framför allt: finns det ett recept för framgång? Vi går igenom några exempel och visar enkla verktyg vi använder för att testa nya affärsidéer.

Kl. 10.15-10.45 Bästa tipsen till hackaren!

Hur undviker man att bli hackad och hur ska man agera om bolaget utsätts för intrång. Rebecka Axelli och Mika Toivanen, Tria Tech.

Kl.11.00-11.30 Mod att tänka nytt! 

Snabba omvärldsförändringar, kriser som avlöser varandra och en alltmer upp- och sammankopplad värld utmanar företagen och kräver förmåga att kunna tänka nytt för att anpassa verksamheten till nya förutsättningar. Digitalisering, hållbarhet och kompetensförsörjning börjar bli affärskritiska faktorer. Lyssna till modiga företagare som tagit sig tiden att tänka om och tänka nytt, som berättar om lärdomar och delar med sig av sina utvecklingsresor. 

Medverkande:

  • Jamila Boccaccio, legitimerad sjuksköterska och Age-tech entreprenör.
  • Ulrika Milling, Millmas AB, som har flera innovationer bland annat inom vårdsektorn.
  • Anna-Lena och Catarina, som driver Gott & Reco, ett glutenfritt Ecocafé i Falun.
  • Andreas Lindberg, IR-Skylt AB, som har ett tydligt kvalitets- och hållbarhetsarbete som är bra för miljön, kunderna och företagets affärer.

Vi bjuder på en lunchmacka i anslutning till programmet. 

Programmet för dagen uppdateras löpande.

 

 

Denna dag arrangeras under Faluns Företagarvecka. Hela programmet för veckan hittar du på länken nedan. Det övergripande temat för veckan är stolthet och pågår 20-24 november.

Läs hela programmet för Faluns Företagarvecka.