Vilket producentansvar har ett svenskt företag vid export?

Vilket producentansvar har ett svenskt företag vid export?

2023-10-26 kl. 09:00 - 10:00

Online

26

okt

Hur fungerar det i praktiken när man som företag måste registrera sitt producentansvar i till exempel Tyskland, eller i Österrike?

Johan Uhlin som arbetar med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU kommer under cirka 1 timme att vägleda oss i dessa frågeställningar. Han kommer även beröra E-handel, vilka aktuella krav som e-handelsportaler ställer på sina företagskunder. Vilka är de senaste nyheterna från andra EU länder gällande krav på förpackningsåtervinning.

Webinariet kommer vara extra intressant för svenska exportföretag som avsätter förpackningar på EU marknaden, via såväl stationär handel (B2B) som via E-handel (B2C) och som därav berörs av den nationella lagstiftningen.

Johan Uhlin arbetar på avdelningen Miljörapportering på Tysk-Svenska Handelskammaren och hjälper framför allt svenska medlemsföretag inom nätverket Tysk-Svenska handelskammaren med att komma rätt med EPR ”Extended producer responsibility” = Producentansvar, avtal i Tyskland/Österrike. Johan stöttar även företag att ta sitt EPR ansvar inom Förpackningar, elektroniska produkter, batterier i de flesta EU länder.

Anmäl dig till webbinariet här

Anmälan sker hos Almi och sker via Microsoft Teams, länk skickas ut i god tid före varje webinarium.

Webinarserien arrangeras av Enterprise Europe Network på Almi Mitt, Almi Mälardalen & Dalarna Science Park.

Expandera din handel med frihandelsavtal!

Vilka fördelar finns, och vilka möjligheter kan det ge din verksamhet? Få en introduktion av vad frihandelsavtal är, hur kan de nyttjas och vilka förmåner avtalen kan ge dig företagare...

Läs mer

Har du funderat på det där med CE-märkning?

CE-märkning är en produktmärkning inom Europeiska unionen som visar att en produkt uppfyller de nödvändiga kraven vad gäller bland annat miljö, hälsa och säkerhet för att få säljas på den...

Läs mer