Wood Talk: Fossilfria förpackningar

Wood Talk: Fossilfria förpackningar

2021-04-21 kl. 15:00 - 15:30

Zoom, länk finner du nedan.

21

apr

Suget efter miljövänliga förpackningar är större än någonsin. På detta Wood Talk pratar vi om trenderna inom förpackningsindustrin och träffar företagen som driver den klimatsmarta utvecklingen.

Fiberbaserade förpackningar är en viktig möjliggörare i den miljövänliga och cirkulära ekonomin. På det här seminariet lägger vi fokus på livsmedelsförpackningarnas betydande roll för att minska matsvinn, öka återanvändning av resurser och förenkla materialåtervinning.

Gäster är Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs, Ulrik Fauhlér, vd på Optipack, som berättar varför de målmedvetet minskar användandet av fossilbaserade förpackningsmaterial och ökar användningen av fiberbaserade material i sina verksamheter. Vi får också träffa Tom Larsson, säljchef på UMV Coating Systems som samarbetar med företag och forskare för att utveckla gröna förpackningslaminat.

Programledare från Paper Province är Peter Edberg, projektledare med fokus på förpackningar.

Wood Talk är en seminarieserie som näringslivsklustret Paper Province arrangerar och är en serie digitala halvtimmesträffar. Du får lära känna spännande människor, inspireras och kunskap om vad som händer inom den skogliga bioekonomin.

Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt.

Anslutningslänk till Zoom

Kommande och tidigare tillfällen hittar du här.

Projektet skoglig bioekonomiinnovation i Dalarna och Värmland, Bioinno, handlar om att Värmland och Dalarna ska samarbeta för att hjälpa skogsbaserade innovationer ut på marknaden. Projektägare är Paper Province och deltagande parter är Dalarna Science Park, IUC Dalarna och The Wood Region genom Torsby kommun. Läs mer om projektet.