Wood Talk: Så attraherar vi nästa generation till skogsindustrin

Wood Talk: Så attraherar vi nästa generation till skogsindustrin

2021-03-24 kl. 15:00 - 15:30

Zoom, länk finner du nedan.

24

mar

Inom skogsindustrin är kompetensförsörjningen ofta ett problem. Samtidigt upplever många unga att det är svårt att välja utbildning och yrke. Hur råder vi bot på det och får unga att söka sig till branschen?

Träffa Ulrik Hoffman som är vd på Ungdomsbarometern (UB), Sveriges ledande analysföretag när det gäller vad unga tycker, tänker och gör. Ulrik är expert på utbildnings- och kompetensförsörjning och har arbetat i närmare 15 år inom ett stort antal branscher. Genom UB:s studier vet han hur ungas vanor ser ut vad som styr framtidsvalen. Uppgifter som kan hjälpa uppdragsgivare att attrahera nästa generations talanger.

På Wood Talk fokuserar han på framtidens arbetskraft inom skogsindustrin, hur ungas bild av skogsindustrin ser ut och vad företagen kan göra för att bli mer attraktiva för de unga.

Wood Talk är en seminarieserie som näringslivsklustret Paper Province arrangerar och är en serie digitala halvtimmesträffar. Du får lära känna spännande människor, inspireras och kunskap om vad som händer inom den skogliga bioekonomin.

Ingen föranmälan krävs och seminariet är kostnadsfritt.

Anslutningslänk till Zoom

Kommande och tidigare tillfällen hittar du här.

Projektet skoglig bioekonomiinnovation i Dalarna och Värmland, Bioinno, handlar om att Värmland och Dalarna ska samarbeta för att hjälpa skogsbaserade innovationer ut på marknaden. Projektägare är Paper Province och deltagande parter är Dalarna Science Park, IUC Dalarna och The Wood Region genom Torsby kommun. Läs mer om projektet.