Så ska du tänka kring sourcing i en alltmer stökig och svårnavigerad omvärld

Så ska du tänka kring sourcing i en alltmer stökig och svårnavigerad omvärld

2024-05-07 kl. 9:00 - 10:00

Online

07

maj

Nästan alla svenska företag som tillverkar något är beroende av sourcing från leverantörer utomlands. En hel del av det som köps in kommer från utanför EU. Det kan exempelvis gälla komponenter från Kina, råvaror från Afrika eller IT-tjänster från Indien.

Företagens konkurrenskraft bygger ofta på möjligheten till säker, snabb och kostnadseffektiv sourcing. De senaste åren har mängder av hinder tornat upp för denna affärsmodell. Det har varit en pandemi, flera krig i närområdet och terrorattacker i Röda havet. Men det är också mycket ny lagstiftning på gång från EU, lagstiftning som syftar till att göra Europa säkrare och hållbarare. Lagstiftning som har goda intentioner men som kommer skapa nya kostnader och byråkratiska processer för företag. Det rör sig bland annat om ”klimattullar”, krav på övervakning av värdekedjorna och åtgärder för att förbereda EU för ett globalt handelskrig.

Vi välkomnar Henrik Isakson, policyansvarig för handelspolitik på Svenskt Näringsliv, som kommer att dela erfarenheter och ge tips på hur du kan tänka kring din sourcing. Henrik arbetar dagligen med, och deltar ofta i möten med såväl företag som politiker och andra näringslivsorganisationer i Europa om, dessa frågor. Tidigare arbetade han på Kommerskollegium, Sveriges myndighet för utrikeshandel.

Anmäl dig nu för att säkra din plats och få insikter i de nödvändiga verktygen för att skydda dina tillgångar och maximera dina affärsmöjligheter internationellt.

Länk till anmälan 

Eventet är ett samarbete inom Enterprise Europe Network, världens största supportnätverk för små och mellanstora företag.

Vikten av avtal i en mer oförutsägbar internationell miljö

Vad bör du som företagare tänka på när du ingår avtal i en mer oförutsägbar internationell miljö? Vilka möjligheter finns det i ett avtal för att minimera riskerna vid förändrade...

Läs mer

Hitta leverantörer och börja importera

Är du redo att ta din verksamhet till nya höjder genom att utforska globala marknader och importera produkter från utlandet? Då är du välkommen till vårt webbinarium där vi kommer...

Läs mer

Patricia Eresjö

Projektledare & Affärsutvecklare

070- 627 00 82

Marie Ericson

Projektledare Enterprise Europe Network

070-621 12 46

Pernilla Löfling

Projektledare

073-095 75 75