Utmana din kreativitet med Tobias Degsell

Utmana din kreativitet med Tobias Degsell

Alla kan ägna sig åt att fantisera, men för att kunna kalla dig kreativ behöver du både tänka och göra. Det säger kreativitetsexperten Tobias Degsell, en av föreläsarna under Dalarna Innovation Days 2023.

– Vill du bli mer kreativ gäller det att träna upp förmågan att vara bekväm i att vara obekväm, konstaterar han.

De senaste hundra åren har utvecklingen gått snabbt. Många samhällsområden har förbättrats, samtidigt som nya och alltmer komplexa utmaningar tillkommit.

– Tekniken kan stå för vissa lösningar, men vi behöver också många människors samlade kreativitet. Det finns en enorm potential i att mötas och göra saker tillsammans, säger Tobias Degsell.

En av dem som ser fram emot hans kommande föreläsning är Angelica Ekholm, vd för Dalarna Science Park.

– Tobias har förmågan att få oss att fundera i nya banor. Något som kan leda till nya idéer, innovationer och affärer, vilket är exakt vad Dalarna Science Park handlar om: att vara hela Dalarnas innovationsarena och en mötesplats för kreativa människor.

Tobias Degsell arbetade tidigare som intendent på Nobelprismuseet i Stockholm där han lyckades identifiera mönster i Nobelpristagarnas sätt att utveckla idéer. Tobias har senare fördjupat sina studier i kreativitet, lärande och innovation. Idag föreläser han världen över, ofta med uppdraget att hjälpa organisationer att våga tänka nytt och agera på nya sätt.

Dalarna Innovation Days 2023 – Tobias Degsell

Föreläsning: Nej, det var inte bättre förr. De senaste hundra åren har det skett en enorm utveckling, men vi kan inte luta oss tillbaka – det finns fortfarande massor kvar att göra.

Dag och tid: Onsdag 18 oktober kl. 12.30–14.00

Plats: Högskolan Dalarna i Falun + online

Anmälan: Nej, det var inte bättre förr.

Kostnad: Eventet är kostnadsfritt, anmälan krävs.

Om Dalarna Innovation Days: Genomförs 17–20 oktober 2023 och omfattar ett tjugotal programpunkter. Arrangeras av Dalarna Science Park i nära samarbete med Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas energibolag, Clas Ohlson Foundation, Business News Dalarna och Högskolan Dalarna.

Mer information: Dalarna Innovation Days 2023

Dalarna Innovation Days 2023

Save the Date! Den 17-20 oktober är det premiär för Dalarna Innovation Days! Det blir en vecka fylld av seminarier, framtidsspaningar, engagerande samtal, workshops och ett tillfälle för nya betydelsefulla...

Läs mer