Dalarna Talks 16 maj

Dalarna Talks 16 maj

2024-05-16 kl. 08.45 - 09.15

DALARNA SCIENCE PARK + ONLINE

16

maj

Dalarna Talks är vårt hybridseminarium – 30 effektiva minuter där du möter intressanta gäster som pratar om det som är och det som kommer. Morgonens tema är Internationalisering skapar en hållbar tillväxt för Dalarna.

42 procent av landets små och medelstora företag (SMF) som exporterar säger att de troligen eller absolut inte skulle överleva utan export. Det framkommer i en undersökning som Exportkreditnämnden, EKN låtit göra. Och på frågan hur de ska växa säger hälften (49 procent) anger 49 % att det är genom ökad export.

Vi kommer därför att få inspireras av N.C.P. Concept som ett företag som tillhör kategorin ”born global” där de i panelen får berättar om hur de tagit ut sina produkter inom hudvård och dofter till kunder över hela världen.

Vi kommer också att få höra mer om den nystartade Cirkulära Industriacceleratorn, som söker efter startups och företag från hela världen som vill komma till Dalarna och skapa nya affärsmöjligheter av industriella restströmmar. Arctic Paper och SSAB finns på plats och berättar om vilken potential som finns och i deras restflöden, det vill säga överblivet material från deras produktion.

Annie Lööf omvärldsanalytiker 2024

Dalarna Talks nya omvärldsanalytiker kommer att göra oss sällskap digitalt hela 2024. Det är den tidigare partiledaren för Centerpartiet, numera entreprenören och styrelseproffset, Annie Lööf som kommer att medverka genom att tolka vår samtid samt spana framåt. Få andra inom svensk politik har som Annie Lööf burit entreprenörens fana lika högt. Därtill har hon en djup kunskap om vikten av hållbara innovationer och grön omställning för att skapa tillväxt.

Medverkande i panelen

  • Björn Legnerfält, Arctic Paper
  • Mia Eriksson, SSAB
  • Ingegerd Erikérs, N.C.P. Concept
  • Cecilia Carter, Dalarna Science Park

 

Länk till den digitala sändningen