Prata affärsidé

Prata affärsidé

Hos oss på Dalarna Science Park finns Dalarnas enda företagsinkubator. Hit kommer entreprenörer från hela regionen och förbereder sina startup-bolag för att ta affärsidéer ut i världen till kunder och användare. 

Vill du ge din affärsidé ett försprång? 

Då har vi resten. Vi stöttar dig som vill göra något stort med din idé. Det spelar ingen roll om du är i början eller har kommit en bit på vägen. Kontakta oss så undersöker vi tillsammans hur din idé kan bli verklighet och hur du kan nå marknaden med ett rejält försprång. Ett första möte med oss är kostnadsfritt och vi arbetar under sekretess. 

Om Dalarna Science Parks företagsinkubator 

Företagsinkubatorn erbjuder 6 – 24 månader programtid med tillgång till 12h coachtid/mån från ett team av affärsutvecklare. Du får vägledning till finansiering, hitta dina första kunder, testa och utforska din marknad och bli trygg i rollen som entreprenör. Möten med coacher sker både fysiskt och digitalt. Du erbjuds dessutom exklusiva träffar och seminarier tillsammans med övriga inkubatorbolag. Kostnaden för att delta är 1 000 2 000 kr/månad beroende på i vilken fas du befinner dig i. 

Vi finns till för talangfulla individer med affärsidéer som är innovativa, alltså nya lösningar som möter ett behov eller efterfrågan i människor och omvärldens vardag. Det kan vara ekonomiska värden som förbättras, eller sociala och miljömässiga. Din idé ska ha potential att nå alla tre områden. 

Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig och berättar mer om företagsinkubatorn! 

Det här kan vi erbjuda dig

Affärsutveckling 

En dedikerad coach ger dig tillgång till ett erfaret team och nätverk av expertkompetens som stöttar dig i både utmaningar och aktiviteter för att ta din dröm vidare och framåt. Tiden i inkubatorn är olika för alla och beror på vilka behov du har. 

Exempel på områden vi coachar dig inom

  • Marknadsföring  
  • Hållbarhet  
  • Försäljning  
  • Export och import 
  • Ledarskap och teamutveckling 
  • Styrelsearbete 
  • IP-strategi (immaterialrätt) 
  • Finansieringsstrategi 

Offentlig finansiering 

Dalarna Science Park har uppdraget att förmedla Vinnovas innovationscheckar som riktar sig till innovativa små- och medelstora bolag (länk).

Sådd-finansiering 

Dala Capital ger dig möjligheten att söka sådd-kapital 100 000 – 500 000 SEK. Tregion Startup Invest ger tillgång till sådd 300 000 – 500 000 samt tillgång till erfarenhet, nätverk och följd-investeringar från ängelnätverk i Dalarna, Gävleborg och Västernorrland. 

Team-utveckling 

Vi stöttar våra bolag i att bygga framgångsrika team och utveckla en bolagskultur som grundar sig stadigt i värderingar, mål och vision. Det som står emellan dig och din dröm är de människor du omger dig med. 

Sam-inkubation med science-parks och inkubatorer  

Kräver din idé expertkunskaper och labb-miljöer som vi inte har i Dalarna. Då ger vi dig tillgång till sam-inkubation, samarbete och utbyte med alla science-parks och inkubatorer ansluta till SISP. 

Industri-kluster och utvecklingsprojekt 

Som science park är vi del av ett stort eko-system för EU-finansierad innovation. Som inkubator-bolag har du tillgång till den kunskap och nätverk som finns i de projekt vi driver. 

Kontorsplatser 

På våning två i fastigheten hittar du en fantastisk kontorsmiljö och likasinnade. Under tiden som inkubator-bolag har du en extra bra deal att vänta!

Nätverk & Community 

Innovation är kunskapsintensivt. Via våra nätverk och community av inkubatorbolag får du enkelt tillgång till andras kunskaper och erfarenheter som underlättar din egen resa. 

 

Här nedan kan du läsa om andra som har utvecklat sin idéer och nu befinner sig i vår inkubator.

KWIKK hantering för nya digitala betalningslösningar

Handeln utvecklas varje dag och de digitala kanalerna växer. Samtidigt som allt fler handelsplatser etablerar sig på Internet är det långt ifrån alla som har möjlighet att ta steget dit....

Läs mer

Cashewmeetly lanserar nytt hållbart vegokött på cashewäpple i butik

För varje cashewnöt som skördas kastas ett helt ätbart och näringsrikt cashewäpple. Bara i Afrika ruttnar 16 miljoner ton cashewäpplen varje år i samband med skörden av cashewnötterna. Här föddes...

Läs mer

:Nowgroup- startupbolaget från Idre tar nu nästa steg i sin bolagsresa!

I november 2019 födde företaget :Nowgroup en idé om en tjänst för digital teknisk rådgivning on-demand. Tjänsten heter Ask:Now. Men på grund av Covid-19 pandemin kom det att bli en...

Läs mer

Green Buffers nya säkerhetslösning räddar liv vid tågolyckor

Varje år inträffar mellan 350 och 400 allvarliga tågolyckor i världen. Olyckor som kan få förödande konsekvenser för människor och samhället. Roger Danielsson och hans team på inkubatorföretaget GREEN BUFFERS...

Läs mer