KWIKK hantering för nya digitala betalningslösningar

KWIKK hantering för nya digitala betalningslösningar

Handeln utvecklas varje dag och de digitala kanalerna växer. Samtidigt som allt fler handelsplatser etablerar sig på Internet är det långt ifrån alla som har möjlighet att ta steget dit. Det är något som Kwikk från Mora vill ändra på med en avskalad, enkel och mycket flexibel tjänst.

Teamet bakom Kwikk är Joakim Andersson, David Forsberg och Madelena Stunis med gedigen kunskap inom programmering, utveckling, kommunikativ design och formgivning. Efter att ha delat lokaler med sina respektive företag kom till slut idén och möjligheten att tillsammans bygga något som skulle kunna göra skillnad – både på hemmaplan och långt utanför Sveriges gränser.

Utgångspunkten var att sänka tröskeln till den nya, digitala världen, och hjälpa fler att se digitaliseringens fördelar istället för att känna sig hotade av den. Många små och medelstora företag märker idag av konkurrensen från handeln på nätet men tycker det är för dyrt eller svårt att prova det själva.

– För att samhället ska kunna utvecklas tror vi på att flera aktörer ska få chansen att vara med. Där både små som stora aktörer är med på samma villkor, säger Madelena. Bara då kan vi få en bra balans med en konkurrens som gynnar samhället.

Levande landsbygd med digitalisering

Värdegrunden för Kwikk är en levande landsbygd och att alla som står utanför den digitala världen ska kunna prova att sälja på Internet. Föreningar, mindre företag och organisationer har till exempel börjat testa Kwikk och ser snabbt fördelarna. Bara en så enkel sak som att sälja biljetter till evenemang eller få in medlemsavgifter och orderbetalningar snabbt sparar både tid och resurser.

– Kwikks lösning låter nästan för bra för att vara sann, menar Jörgen Bond, affärscoach Dalarna Science Park, som bistår Kwikk i utveckling av försäljning med mera. Teamet har byggt en enkel betalningslösning som fungerar digitalt på vilken plats som helst; webbar, sociala medier etc. Själva innovationen är ett förenklat, flexibelt och kostnadseffektivt system som kan växa och bli stort!

-Med Kwikk blir det väldigt enkelt att ta fram speciallösningar som att betala sin faktura med Swish eller kort, förklarar David. Det är ett enkelt och flexibelt system som banar vägen för nya innovationer där det är viktigt med ett snabbt och enkelt betalningsflöde.

KWIKK – Ett nytt och enkelt sätt att ta betalt på nätet

Utmaningar finns det självklart för en mindre uppstickare. Är det ett trovärdigt företag vi anlitar, frågar sig många? Det Kwikk skulle behöva i dagsläget är några större kunder för att kunna få företaget att lyfta. Men Joakim är inte orolig – det känns som de har något riktigt bra på gång.

-Vi tror verkligen på det vi har, men utmaningen är att utbilda potentiella kunder så de vågar prova att använda Internet som en försäljningskanal, säger Joakim. Just nu är det fokus på Sverige och den lokala marknaden, att få en lokal kundbas med bra feedback. Både webbsidan och betaltjänsten är redan översatt till engelska, så det finns inga begränsningar för att gå vidare internationellt. Vi är också på väg till Lissabon för Websummit 2019, världens största mässa för digital teknik, där tanken är att nå nya kunder och få presentera bolaget för Europa. Så absolut, vi har redan börjat vår internationella resa!

 

 

Jörgen Bond

Affärscoach

073-920 03 60

KWIKK hantering för nya digitala betalningslösningar

Handeln utvecklas varje dag och de digitala kanalerna växer. Samtidigt som allt fler handelsplatser etablerar sig på Internet är det långt ifrån alla som har möjlighet att ta steget dit....

Läs mer