Angelica Ekholm stärker framtiden med ny filosofi

Angelica Ekholm stärker framtiden med ny filosofi

Nya utmaningar väntar för Angelica Ekholm, när hon nu startar som VD för Dalarna Science Park. Med 3 dagar på jobbet är hon redo att byta fokus från att jobba med i huvudsak Borlänge till att ta sig an hela Dalarna. Det nätverk regionalt och nationellt som byggts upp de 4,5 åren på Borlänge kommun blir en stöttepelare i det nya uppdraget. Med tidigare erfarenheter som marknadsdirektör och ansvarig för utveckling och innovation på hudvårds- och läkemedelsföretaget CCS Healthcare, finns en ambition att kunna bidra med en hel del nytänkande.

”Att landa på ett ben baklänges” är en filosofi för Angelica, som inte räds att testa något nytt. På fritiden finns en bakgrund inom konståkning, både som aktiv, tränare och ordförande i Borlänge konståkningsklubb. I konståkningen landas alla hopp, oavsett svårighetsgrad, på ett ben baklänges, vilket är en konst i sig. Utmaningen kan vara olika stor men när man landat vet man att man lyckats.

Vad vill du nu, Angelica?

-Fokus den första tiden blir att rita en karta av var vi står och var vi är på väg. De senaste åren har man utvecklat en fullvärdig science park som står sig väl nationellt och internationellt. Det finns nu ett uppdrag från styrelsen att ta fram riktningen för de kommande åren, så där kommer vi lägga en hel del fokus.

Dalarna Science Parks uppdrag är att vara hela Dalarnas innovationsarena, att bidra till ett mer innovativt, företagande, hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv i Dalarna. Vi ska vara en knutpunkt för vårt lokala näringsliv, offentlig sektor och akademi. Då måste man först regionalt känna till vad vi som science park erbjuder. Det kommer vi jobba med.

Med Dalarna Science Parks erbjudande, kompetens och styrka finns såklart en ambition att ta en plats på kartan nationellt och internationellt, och om vi ska använda en sportterm; varför inte sikta på ett OS-guld? Att synas nationellt och internationellt skapar intresse för vår region och vi får lättare att locka etableringar och investeringar hit.

Vad ser du som Dalarna Science Parks främsta styrkor?

-Vår företagsinkubator klassas som ”excellent inkubator”, det innebär att det faktiskt finns ett kvitto på att vi håller den nivå som Vinnova, alltså Sveriges innovationsmyndighet, kräver. Inkubatorn som Dalarnas företag får söka sig till har nu ännu större möjligheter att hjälpa till att bygga fler innovativa företag i Dalarna. Vi jobbar också med innovativa och nyskapande projekt inom regionens styrkeområden samt att vi har en del internationella satsningar både vad gäller export och utbyte för utveckling.
Dalarna Science Park är en neutral arena som sammanfogar människor med olika kompetenser, det är vår styrka. Vi ska lösa samhällsutmaningar och hjälpa människor och företag att bli sitt bästa. Vi har fokus på individen, på mötet mellan människor inom olika kunskapsområden och på nya idéer. Det är när människor möts som något magiskt uppstår, möten mellan människor förändrar världen!

Har du några drömmar för framtiden?

– Om jag får drömma framåt för Dalarna Science Park, så vill jag verkligen kunna förmedla vilken attraktiv och innovativ region Dalarna är. Här är vi världens bästa tillväxtregion! Dalarna är en attraktiv plats där man kan kombinera ett spännande arbete med ett liv fyllt av kvalitet. Vi vill ju att fler flyttar till Dalarna, både företag och privatpersoner.

Men är du från Dalarna?

– Själv är jag hitflyttad från Stockholm för 24 år sedan, tack vare kärleken. Man inser hur bra man kan ha det genom att både ha en rik fritid tillsammans med ett spännande och utvecklande arbete. Att ta cykeln till jobbet på morgonen och på eftermiddagen hinna ut i skogen för att springa, göra en runda på golfbanan eller spendera ett par timmar i ishallen. Det är livskvalitet att ha både och liksom, menar Angelica. De två ungdomarna i familjen spelar fotboll, och tillsammans med maken Peter är det mycket idrott och aktiviteter som gäller.

Hur når man framgång i det här jobbet?

-Att arbeta med tillväxt på Dalarna Science Park och att bidra till ett ännu mer innovativt Dalarna är absolut inget enmansjobb, menar Angelica. Jag jobbar tillsammans med drygt 20 kompetenta medarbetare. Vi uppmanar företag, främjare och andra intresserade till dialog, samverkan och kreativa samtal. Vi pratar mycket om att vara modiga och våga, men vi vill inte bara prata utan också ha verkstad. Jobba tillsammans med oss för att skapa det bästa Dalarna vi kan med ett OS-guld blickfånget. Tillsammans löser vi utmaningar och fixar de där landningarna!

Angelica Ekholm

VD

070-209 82 17

Ny VD utsedd för Dalarna Science Park

Angelica Ekholm har utsetts till ny verkställande direktör för Dalarna Science Park. Angelica kommer närmast från rollen som Näringslivschef i Borlänge kommun. Angelica har ett gediget kontaktnät upparbetat i Dalarna...

Läs mer