VÄLDENS FARLIGASTE UTBRYTARTRICK

VÄLDENS FARLIGASTE UTBRYTARTRICK

Magikern Pontus Lindman, Expect Magic, höjer nu ribban ett steg ytterligare och är beredd att leverera en ny version av Harry Houdins trick från 1915; men ännu farligare! Fastspänd i en tvångströja, hängandes upp och ner över en gruvsjö med fem tända bensinbomber riktade mot honom. Kommer han att klara det? Häng med 19 juni i Tuna-Hästbergs äventyrsgruva. Pontus Lindman är med i Dalarna Science Parks affärsutvecklingsprocesser.

Föder kris kreativitet?

När pandemin slog till våren 2020 stängdes alla möjligheter för fysiska shower, scenuppträdanden och liveföreställningar. En utmaning för en magiker som lever på att synas med sina magiska trick och excesser. Men Pontus vilade inte stilla och krisen har fött kreativitet; i stället för att luta sig tillbaka har han skrivit två nya shower och skapat en digital magiskola där man under sex veckor kan lära sig magi och tankeläsning. Han har också utvecklat många samarbeten på internationell nivå och nu alltså världens farligaste trick del två. Och flera planeras!

– Tiden har använts väl, säger Pontus Lindman; jag jobbar stenhårt och gärna tillsammans med andra. Det senaste vi har gjort är att skapat trick med kända internationella magiker som aldrig gjorts tidigare. Vi kopplar upp oss via teamsmöten, experimenterat, utvecklar, testar, ”misslyckats” men kommit igen med nya lösningar. Det som är så häftigt är att olika kompetenser bidrar för att lösa och utveckla tricken till en färdig prototyp. Just nu ska vi i teamet träna och visa upp dem live. Kanske de ska säljas i framtiden.

Snart är det dags för ”Världens farligaste utbrytartrick”

Tidigare har Pontus Lindman varit med i ”Britains Got talent” med vattentanksutbrytningen (Worlds most dangerous card trick). Tricket finns på bl a Youtube där det har setts totalt över 600 000 000 gånger och spridits över hela världen. Det här utbrytartricket är nästa trick i serien ”Worlds most dangerous” och här sparas det inte på krutet, menar Pontus.

–  Jag har tänkt att ge mig på ett gammal klassiskt trick som först gjordes av Harry Houdini år 1915. Tricket tas nu till nästa nivå och inte nog med att hänga upp och ner fast i en tvångströja, så planerar jag att hänga högt ovanför en iskall underjordisk sjö, nere i en av Dalarnas och Borlänges gamla gruvor, med fem tända bensinbomber alla riktade mot mig och jag har ungefär två minuter på mig att ta mig loss, innan det smäller.
Kommer han att klara det?
Vågar du se världens farligaste tvångströjeutbrytning?

Ett trick av denna kaliber är inte en enmansshow utan det är många människor involverade. Inte bara lokalt eller nationellt utan till och med internationellt.

– Detta trick har utvecklats med pyrotekniker, scentekniker, filmare, räddningsdykare samt ett bolag specialiserade på stunttrick i Los Angeles, USA, berättar Pontus.

När pandemin är över

Två shower färdiga att leverera med fokus på Sveriges scener så fort restriktionerna släpper. Sedan är det Storbritannien som står i fokus. Här har redan Pontus Lindman varit flera gånger då han deltog i ”Britains Got talent” och byggde sitt nätverk. Även Kina är intressant sedan en tidigare affärsresa då sju företag ville boka Pontus shower. Amerikanska magishowen ”Penn & Teller Fool Us” står också högt upp på önskelistan för Pontus att medverka i. Många planer för framtiden!

Pontus Lindman är med i Dalarna Science Parks affärsprocesser och får coachning av bl a Jörgen Bond;

–  Pontus är en av de mest kreativa människorna jag träffat och han har till och med blivit mer kreativ under pandemin. Det är verkligen kul att se hans framsteg och att det utvecklar affärer både nationellt som internationellt, menar Jörgen Bond.

Läs mer i tidigare artiklar nedan och bifogat pressmeddelande.straigh-jacket-escape-pressrelease-bilaga

DIGITAL MAGISKOLA MED EXPECT MAGIC

Att tänka nytt och ställa om istället för att ställa in är mer vardag är tillfälligheter nu förtiden. Magikern Pontus Lindman ställde om på 45 minuter! Från att vara bokad...

Läs mer

Jörgen Bond

Affärscoach

073-920 03 60