Vilka har Dalarnas bästa idéer 2024?

Vilka har Dalarnas bästa idéer 2024?

Snart är det återigen dags för jagharenide.nu, en av Sveriges största idétävlingar. Den är öppen för alla över 18 år och i Dalarnas prispott ligger affärscoachning och och 20 000 kr till att utveckla idén.

– Dessutom ger vi alla deltagare individuell återkoppling så att de kan komma vidare med sina idéer, berättar Jacob Ode, Dalarna Science Park. 

Målet med jagharenide.nu är att uppmuntra entreprenörskap och innovativa idéer – hittills har mer än 1 200 idéer tävlat och bedömts. I Dalarna pågår tävlingen 1–30 april och arrangeras av Dalarna Science Park med Sparbankstiftelsen Dalarna som är en av medfinansiärna. 

”Tro på dig själv och din idé”

– Idétävlingar är viktiga för att inspirera blivande entreprenörer och vi vet också att vissa idéer aldrig hade kommit fram om det inte vore för tävlingen, säger Felicia Dakkour som projektleder tävlingen tillsammans med kollegan Jacob Ode. 

Tävlingsbidragen bedöms utifrån hur väl idén löser ett problem eller fyller ett behov, hur genomförbar den är, vilken marknadspotential den har och hur den svarar upp mot hållbarhetsmålen utifrån Agenda 2030.  

– Idén behöver inte heller vara helt ny och unik, det kan vara att förändra något till det bättre eller använda nya metoder och arbetssätt säger Felicia och citerar fjolårsvinnaren Jamila Boccaccio. 

– Hon sa det så bra: ”Lägg rädslan åt sidan och tro på dig själv och din idé, resten löser sig!” 

Även Kjell Grundström från Sparbanksstiftelsen Dalarna, ser fram emot att få ta del av tävlingsbidragen senare i vår. 

– I fjol kom det in många spännande och kreativa idéer, så vi hoppas att tävlingen ska hålla lika hög nivå i år, säger han. 

Fakta – jagharenide.nu

  • Återkommande idétävling som arrangeras på flera håll i Sverige. I Dalarna arrangeras den av Dalarna Science Park och medfinansieras av Sparbanksstiftelsen Dalarna, Region Dalarna och Europiska Regionala Utvecklingsfonden.
  • Syftet med tävlingen är att främja entreprenörskap och innovation.
  • Tävlingsperiod: 1–30 april 2024.
  • Tävlingen är öppen för både privatpersoner och företag. För att tävla ska du ha fyllt 18 år samt bo och verka i Dalarna.
  • Tre pristagare får affärscoachning och vinnaren får 20 000 kr till att utveckla idén. 
  • Jury 2024: representanter från NyföretagarCentrum Mellersta Dalarna, Coompanion, ALMI och Dalarna Science Park. 
  • Jagharenide.nu arrangeras av BizMaker i Västernorrland och Movexum och Sandbacka Science Park i Gävleborg och i Dalarna är det Dalarna Science Park.
  • Mer information: jagharenide.nu

Felicia Dakkour

Affärsutveckling

076- 142 10 25

Jacob Ode

Affärsutveckling

076- 096 15 20

Tävla med din idé i Dalarnas största idétävling!

Har du tänkt ut en fiffig lösning? En smart tjänst eller en helt ny produkt? Tävla med din idé i Dalarnas största idétävling! Tävlingsperioden pågår från den 1 februari till...

Läs mer