Malin och Lasse vill att fler ska campa!

Malin och Lasse vill att fler ska campa!

Nu blir det enklare  att hitta ditt smultronställe bland Nordens alla campingar. Serieentreprenörerna Malin och Lasse Mellstrand lanserar i dag en ny plattform för campare, turister och campingägare. Hollistay fungerar som en sök och bokningsplattform som blir en kopplingsdosa mellan lediga campingtomter och stugor för campingsugna gäster. Alla kan nyttja plattformen oavsett om du åker med husvagn, husbil, tältare eller söker en campingstuga. 

– Vi fick idén till Hollistay för tre år sedan då vi var på en stor resemässa i Holland. Européer är hängivna campare och nyttjar gärna den fria naturen och möjligheterna till uteliv året runt. Lasse och jag såg att det saknades en plattform som möjliggjorde ett enkelt system på marknaden. En plattform där man enkelt kan boka för kunden och enkelt att lägga till information för campingägaren, säger Malin Mellstrand. Affärsidén Hollistay var född!

Mobil plattform med många värden

Alla campingplatser i Norden finns redan inlagda på den webbaserade plattformen som självklart är mobilanpassad. Campingägaren väljer sedan att addera till mer värden och tjänster i närheten som exempelvis pooler, minigolfbanor, fiske, cykeluthyrning, bensinmackar, matbutiker.

– När jag drev Sweden Resorts som sammanlagt bestod av 7 campingplatser, lärde jag mig massor om campare och campinglivet, menar Lasse. Med Hollistay blir det enkelt och smidigt att söka sig till en camping men också se möjligheter i dess närhet. Med information om turisttips och nöjen ger du kunden ännu mer värden och möjligheter än om du ska söka allt själv.

Trendigt att campa och vistas i naturen

Just nu kan man se flera trender inom camping som ökar intresset både bland yngre och äldre. Exempelvis går det flera TV-serier inom camping. Fler och fler vill vistas naturnära genom fiske, vandring, cykling, skridskor och skidor. Och att resa och att upptäcka nya platser och miljöer växer hela tiden och då gärna i Sverige och Norden.

Inkubatorns affärscoacher supportar

Malin och Lasse har drivit flera företag förut men detta är första gången tillsammans. Redan tidigare har båda genom sina respektive bolag jobbat tillsammans med inkubatorn i Dalarna Science Park för att ta stöd och råd i affärsutvecklingen. Nu får de bra synpunkter och stöd i finanseringsmodeller av processledaren Hans Nyström. Men också stöd i varumärkesutvecklingen  för att sätta rätt känsla i bolaget och höja värdet för kundens upplevelse.

Hollistay kommer att växa internationellt

Affärsmodellen bygger på att det är gratis för användaren och även campingägaren. Det är först när man bokar en tomt eller tilläggstjänst som det faller ut en betalning till Hollistay. Även annonsörer har möjlighet att synas mot betalning. Målsättningen är att detta ska växa och utvecklas med införsäljning i hela Norden samt Tyskland och Holland.

Nu öppnas plattformen och Malin o Lasse är redo för en sommar full med  campinggäster som campar och njuter; Malin och Lasse är redo för en tuff och rolig entreprenörsresa med Hollistay och säkert många utmaningar – det är genom dessa som man växer!

www.hollistay.com

Christina Sjöberg

Chef kommunikation

070-352 31 98